tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το Νηπιαγωγείο του Διαβατού στο πρόγραμμα eTwinning “Breathe from Nature - Αναπνεύστε στη Φύση”

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning “Breathe from Nature - Αναπνεύστε στη Φύση” το Νηπιαγωγείο Διαβατού και άλλα 11 σχολεία από 3 διαφορετικές χώρες και 9 πόλεις, μαζί με 132 μαθητές, δημιούργησαν παιχνίδια εμπνευσμένα από τη Φύση, έτσι ώστε να υποστηριχθούν διάφορα πεδία ανάπτυξης των παιδιών.

Στη συνέχεια ετοιμάστηκε ένα βιβλίο, που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο παίζονται τα παιχνίδια και τα υλικά που απαιτούνται. Το βιβλίο μεταφράστηκε σε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, ελληνικά, τούρκικα και ρουμάνικα). Την ελληνική έκδοση, την οποία επιμελήθηκε η Νηπιαγωγός Ελένη Τσέου, μπορείτε να βρείτε εδώ https://www.storyjumper.com/book/read/105597436/--#

Το πρότζεκτ «Αναπνεύστε στη Φύση» παίρνει τα παιδιά έξω από τους τέσσερις τοίχους και τα βγάζει στη φύση, τόσο κατά τη διάρκεια της δια ζώσης εκπαίδευσης, όσο και κατά τη διάρκεια της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω της πανδημία του κορωνοϊού. Σκοπός του είναι τα παιδιά να μάθουν από τη φύση και παράλληλα να ψυχαγωγηθούν με δραστηριότητες, όπως παιχνίδια, πειράματα, παρατηρήσεις, προσανατολισμός κ.α., σύμφωνα με τους στόχους του αναλυτικού προγράμματος  του Νηπιαγωγείου.

"Η εμπειρία ενός πολυ-αισθητηριακού περιβάλλοντος σε μία κρίσιμη αναπτυξιακή περίοδο όπως η προσχολική ηλικία, έχει ως στόχο τη μεγιστοποίηση των γνωστικών, ψυχοκινητικών, χωρικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Συγχρόνως στοχεύουμε στην επίγνωση της φυσικής διαδικασίας από τα παιδιά με την εξερεύνηση της φύσης, την ελεύθερη κίνηση και την ενσωμάτωση του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονται" αναφέρει η ανακοίνωση του Νηπιαγωγειου.

Πλήρη παρουσίαση των δραστηριοτήτων του προγράμματος θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου https://blogs.sch.gr/nipdiavaima/archives/1621

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69