Τσακιρίδης

Παντελής Μαϊόβης, Νευρολόγος, MSc, PhD

Δείτε το Πασχαλινό φυλλάδιο προσφορών!

Μήνυμα Πυρινού για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δημήτρης Πυρινός εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

"Ημέρα διπλής εορτής αποτελεί η 25η Μαρτίου, θρησκευτικής και εθνικής, καθώς τιμούμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη του Αγώνα για την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας. Η 200ή επέτειος του 1821 είναι μια ξεχωριστή ημέρα τιμής, στις θυσίες των Ελλήνων για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, την Ορθοδοξία. Η ημέρα που μας θυμίζει όλες τις επιτυχίες των ελλήνων, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, όταν έχουν ενότητα και ομοψυχία.

Η Επανάσταση του 1821 και η Απελευθέρωση που σφραγίστηκε επίσημα με το Πρωτόκολλο της Ανεξαρτησίας το 1830, ήταν τα πρώτα βήματα στην ελεύθερη πορεία διακοσίων ετών του ελληνισμού μέχρι σήμερα. Η διατήρηση της ειρήνης, ακόμα και η απόκτηση της ελευθερίας με την ευρεία έννοια του όρου, απαιτεί πάντα κόπους, αγώνες, θυσίες, δουλειά χειρονακτική και πνευματική.

Αν στα 100 χρόνια από την επανάσταση, το 1921, η χώρα ήταν σε πόλεμο με την Μικρασιατική εκστρατεία, στα 200 χρόνια από τη σημαντική αυτή ημερομηνία, το 2021, μας βρίσκει ως χώρα στην έξοδο από μια οικονομική ύφεση και σε ειδικές συνθήκες με τα υγειονομικά μέτρα μιας πρωτόγνωρης πανδημίας. Ωστόσο, ζώντας σε ένα σύγχρονο και προηγμένο κράτος, μπορούμε να εορτάσουμε την αυριανή μέρα, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του έτους, να θυμηθούμε τις μεγάλες στιγμές του έθνους μας, να αναλογιστούμε τι έγινε και τι δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια, να προβάλλουμε τα επιτεύγματά μας και να αναδυθούν οι προοπτικές της χώρας μας και των παιδιών μας, για το μέλλον που οραματιζόμαστε ως ευσυνείδητοι ελεύθεροι πολίτες ενός ευνομούμενου κράτους".

H iRepair έφτασε στην Βέροια!

ΝΑΝΤΣΗ ΑΘΗΝΑ, Ψυχολόγος

ADAMELON Εργαστήριο Γεύσεων

kyriazis

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. - ΚΟΛΛΙΝΟΣ Α. | Τεχνικό Γραφείο Ανελκυστήρων

sidiropoulos

studio 69