tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών των 200 χρόνων από την επανάσταση  του 1821, οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Π.Ε.70 κ. Παπαγεωργίου Αικατερίνη και Π.Ε. 60 κ. Ευθυμία Γότη  διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Η επέτειος της επανάστασης του 1821. Μαθαίνουμε το χθες για να ζήσουμε στο σήμερα».

Ομιλητές:

  • Γραίκος Νιόλαος, Οργανωτικός Συντονιστής του 3ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονία.

"Με ποιες εικόνες θυμόμαστε την επανάσταση του 1821; Ο ρόλος της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση του εικαστικού κανόνα της επανάστασης"

  • Βαλσαμίδης Εμμανουήλ, Ερευνητής τοπικής ιστορίας

"Ο τόπος και η ιστορία του"

  • Μαυροσκούφης Δημητρης, Καθηγητής του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ 

"Έρωτος αποτελέσματα και αποχρώσεις του φωτισμού"

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Ιστορία δεν είναι απλά ένα επετειακό γεγονός και απλή εκδήλωση μνήμης. Αποτελεί ένα πολιτισμικό προϊόν του παρόντος. Η γνώση της Ιστορίας ενισχύει τους εκπαιδευτικούς, ώστε να οδηγήσουν τους μαθητές και μαθήτριες στην ιστορική προσέγγιση και εμβάθυνση των γεγονότων. Ενθαρρύνει τους γονείς να κατανοήσουν τον τρόπο που αποτυπώνονται τα γεγονότα στην ιστορία του τόπου μας, της πατρίδας μας, στις ζωές μας.

Η τηλεδιάσκεψη απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και τους προσκαλεί τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και ώρα 19.00', μέσω της πλατφόρμας cisco webΕx, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://minedu-primary.webex.com/meet/apapage

Η ημερίδα εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις που οργανώνει το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 (1821-2021).

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69