tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πελώνη: Δεν είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Στον αέρα φαίνεται ότι είναι η λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου με βάση την επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει στη χώρα.

«Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της» είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Σημείωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων και η επαναλειτουργία με κάποιον τρόπο του λιανεμπορίου. Θα εξαρτηθεί, όμως, από τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις της Επιτροπής όπως ανέφερε.

«Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. 'Ολα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα» τόνισε.

Τι θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις

Οι δραματικές προειδοποιήσεις των ειδικών για εκτόξευση των κρουσμάτων αλλά και άφιξη τρίτου κύματος της πανδημίας που θα δημιουργήσει νέα πίεση στα νοσοκομεία, η οποία θα προστεθεί σε μία ήδη βεβαρημένη κατάσταση με τους υγειονομικούς να βρίσκονται εκτός ορίων αντοχής τους, βάζουν σε δεύτερες σκέψεις την κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται μπροστά σε ένα σοβαρό δίλημμα που θέτει υπό αίρεση ακόμη και το άνοιγμα των δημοτικών – νηπιαγωγείων την προσεχή Δευτέρα.

Ο προβληματισμός έγκειται αυστηρά και μόνο στην αυξημένη κινητικότητα που θα προκαλέσει το άνοιγμα με τους γονείς – συνοδούς να συνωστίζονται στις εισόδους των σχολείων και όχι στην πιθανότητα αύξησης διασποράς του ιού στα σχολικά συγκροτήματα. Σε μία τέτοια περίπτωση, προφανώς και αυτό θα συμπαρασύρει το επικείμενο άνοιγμα του click away, τη στιγμή που οι έμποροι προετοιμάζονται για αυτό.

Την ίδια ώρα, φωνές στο εσωτερικό της κυβέρνησης εισηγούνται σκληρότερα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και προτείνουν ένα μοντέλο που δεν θα αφήνει κανένα κενό για καταστρατήγηση των μέτρων, συνυπολογίζοντας ότι η αναπόφευκτη κόπωση των πολιτών απαιτεί αντίβαρα, τα οποία δεν εξαντλούνται μόνο στην επίκληση της ατομικής ευθύνης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbeast.gr αυτή τη στιγμή κεντρικά από το Μαξίμου δεν υπάρχει εντολή για αλλαγή πλεύσης σε σχέση με τον προγραμματισμό για τα σχολεία, ωστόσο εάν οι λοιμωξιολόγοι αποφανθούν ότι δεν πρέπει να ανοίξουν με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, τότε θα είναι δύσκολο η κυβέρνηση να προχωρήσει στο συγκεκριμένο σχέδιο αψηφώντας τις συστάσεις των ειδικών.

Συνεπώς, ο πρωθυπουργός μένει να αποκτήσει ξεκάθαρη εικόνα για το πώς έχει η επιδημιολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή και μέσω μαθηματικών μοντέλων να γίνει προβολή στο άμεσο μέλλον και μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Πηγή: www.in.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69