tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το Ψηφιακό Λαογραφικό Μουσείο του Μουσικού Σχολείου Βέροιας άνοιξε την πόρτα του σε Μουσικά Σχολεία - Τα Χριστούγεννα ενέπνευσαν τις ψηφιακές τάξεις

Το Ψηφιακό Λαογραφικό Μουσείο του Μουσικού Σχολείου Βέροιας άνοιξε την πόρτα του στα σχολεία. Το ποδαρικό έκαναν οι μαθητές της ραδιοφωνικής ομάδας AMUSIC του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Παλλήνης - μέσω κοινής τηλεδιάσκεψης στο πλαίσιο της συνεργασίας των ραδιοφωνικών ομάδων των δύο σχολείων την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020. Ακολούθησαν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας καθώς και μεμονωμένη μαθήτρια του ΠΜΣΠ συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους, κα Τατιάνα Παπά - φιλόλογο και κα Σοφία Λεβαντή - καθηγήτρια πιάνου αντίστοιχα την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020.

Τα δύο σχολεία πραγματοποίησαν τη διαδικτυακή τους επίσκεψη κάνοντας αποδεκτή με χαρά την ανοιχτή πρόσκληση που είχαν απευθύνει πρόσφατα οι μαθητές του ΜΣΒ στο πλαίσιο του διδακτικού σεναρίου που υλοποιούν την περίοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το σενάριο έχει τίτλο "Τα Χριστούγεννα εμπνέουν την ψηφιακή τάξη - Η αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων στο μάθημα της λογοτεχνίας". Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν διαδικτυακά μέσω ψηφιακής τάξης WEBEX από τους μαθητές του β1 τμήματος του ΜΣΒ, να γνωρίσουν τον λαϊκό πολιτισμό της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας αλλά και να ξεναγηθούν στην πόλη της Βέροιας μέσω ψηφιακού υλικού του μουσείου καθώς και να συμμετάσχουν στις εκπαιδευτικές χριστουγεννιάτικες δράσεις του. 

Οι μαθητές των τριών Μουσικών Σχολείων στην κοινή τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης είχαν, επίσης, την ευκαιρία να γνωριστούν, να παρουσιάσουν τις δράσεις των σχολείων τους, να ανταλλάξουν εντυπώσεις από τη φοίτησή τους στα σχολεία και ευχές για τα φετινά ιδιαίτερα Χριστούγεννα. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές, ένα διαφορετικό μάθημα γλώσσας και λογοτεχνίας καθώς παρήγαγαν λόγο σε πραγματική επικοινωνιακή περίσταση και έγινε ένα βήμα, για να εξοικειωθούν με τη δύσκολη διαδικασία της παρουσίασης, αμβλύνοντας τον φόβο "έκθεσης" σε ακροατήριο.

Δράση "Εσείς θα μας τα πείτε;" 

Με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων και με αφορμή την εκπαιδευτική δράση του Μουσείου "Εσείς θα μας τα πείτε;" η ραδιοφωνική ομάδα "Ραδιοκατακτητές" του ΜΣΒ σε συνεργασία με τη ραδιοφωνική ομάδα AMUSIC του ΠΜΣΠ σχεδίασαν την παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής με τίτλο: "Να σας τα πούμε;" στο μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio στο οποίο δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια. Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους εργάστηκαν πυρετωδώς με ενθουσιασμό μέσω τηλεδιασκέψεων αξιοποιώντας ψηφιακά συνεργατικά εργαλεία το τελευταίο διάστημα. Προϊόντα της συνεργασίας τους είναι η εκπομπή η οποία μεταδόθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στη 1 - 2 μ.μ. αμέσως μετά τη διαδικτυακή ξενάγηση καθώς και το οπτικοακουστικό υλικό προώθησης της εκπομπής (διαδραστική αφίσα, βίντεο, σποτ). Για το περιεχόμενο της εκπομπής δείτε λεπτομέρειες εδώ. 

Η εκπομπή είχε μεγάλη απήχηση, σημείωσε μεγάλη ακροαματικότητα - την υψηλότερη στα εννέα χρόνια λειτουργίας του European School Radio μέχρι την ώρα λήξης της, οπότε και έδωσε τη σκυτάλη με ένα πολύ καλό lead in στην επόμενη χριστουγεννιάτικη εκπομπή του 6ου δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης - που πλέον έσπασε το ρεκόρ ακροαματικότητας και "έριξε" το chat του σταθμού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνδεθούν άλλοι ακροατές στο chat και να αφήνουν τα μηνύματά τους. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, φίλοι έγιναν ένα και παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον την εκπομπή εκφράζοντας συνεχώς τον ενθουσιασμό τους και εμψυχώνοντας με θερμά σχόλια τους συντελεστές στο chat. Μια πραγματική "γιορτή" στον αέρα του μαθητικού ραδιοφώνου με άρωμα Χριστουγέννων που όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν ανάγκη μετά από τη δύσκολη περίοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ακούστε εδώ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69