tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πώς τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ το Ειδικό Σχολείο Βέροιας

Κάθε χρόνο, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας διοργάνωνε δράσεις ευαισθητοποίησης, βιωματικές, εκπαιδευτικές ψυχαγωγικές, δημιουργικές, σε σύμπραξη με μαθητές δημοτικών σχολείων του νομού, με στόχο την έμπρακτη αποδοχή, επαφή και αλληλεπίδραση .

Το σχολείο άνοιγε τις πόρτες του, την αγκαλιά του, τέτοια μέρα αλλά και όλη τη χρονιά και πλημμύριζε από παιδιά με δώρα, τραγούδια, απορίες, χειροτεχνίες, προβληματισμούς.

Φέτος λόγω των συνθηκών της πανδημίας, κάτι ανάλογο δεν μπορεί να γίνει…..

Η αναστολή όμως λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η απαγόρευση μετακινήσεων δεν εμπόδισε το Ειδικό σχολείο να συνεργαστεί με άλλα δύο σχολεία και να γιορτάσουν την 3η Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες ) με το δικό τους, ιδιαίτερο τρόπο.

Τα παιδιά των Νηπιαγωγείων Μέσης και Τριλόφου μαζί με την παρέα τους από το Ειδικό Σχολείο Βέροιας, με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό Παπαγγέλου Άγγελο, εργαζόμενα χωριστά (λόγω πανδημίας) κατασκεύασαν σελιδοδείκτες και αφού τους έβαψαν και τους πλαστικοποίησαν, τούς χάρισαν στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Σκοποί της από κοινού σχεδιασμένης δράσης, εκτός από την προστασία των βιβλίων και την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας , είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ σχολικών μονάδων Γενικής και Ειδικής Αγωγής και η αποδοχή της διαφορετικότητας τόσο μέσα όσο και έξω από τη σχολική αίθουσα.

"Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας ευχαριστεί θερμά τις Νηπιαγωγούς, κυρία Καραμητσιοπούλου Μαρία (Νηπιαγωγείο Μέσης) και κυρία Πετρομελίδου Ελένη (Νηπιαγωγείο Τριλόφου) καθώς και όλους τους μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων που συμμετείχαν. Ιδιαιτέρως ευχαριστεί το προσωπικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, αρχικά επειδή ενώ παραμένει κλειστή για το κοινό λόγω πανδημίας, έκανε δεκτή τη χειρονομία μας. Επίσης, για την αμέριστη συμπαράσταση που ακούραστα επιδεικνύει σε όλες τις δράσεις συμπερίληψης των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας .

Στέλνουμε τέλος, το δικό μας μήνυμα δυνατά…
Όλοι είμαστε ξεχωριστοί ,
είμαστε μοναδικοί,
με αδυναμίες αλλά και δυνατότητες μαζί

Όλοι αξίζουμε το καλύτερο σε έναν κόσμο που είναι για όλους !!!" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69