tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πυρινός: Δεν υπάρχει μετάδοση κορονοϊού στα δημοτικά σχολεία

Με αφορμή σχόλια δημοτικών συμβούλων στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πυρινός, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σημείωσε ότι δεν υπάρχει μετάδοση στα σχολεία. 

Ο κ. Πυρινός παρέθεσε στοιχεία λέγοντας ότι από τους 8000 μαθητές περίπου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, νόσησε ένας στο δημοτικό και ένας στο νηπιαγωγείο. Από τους 1400 περίπου εκπαιδευτικούς, ο κ. Πυρινός είπε ότι νόσησαν 10. Από τα 180 σχολεία, ο κ. Πυρινός σημείωσε ότι ανεστάλη η λειτουργία σε ένα (7ο δημοτικό Βέροιας) επειδή η γυμνάστρια που νόσησε έκανε μάθημα σε όλες τις τάξεις. 

"Τηρούνται οι μάσκες και οι αποστάσεις και τα μέτρα αποδίδουν" σχολίασε ο κ. Πυρινός.

Για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η αντιδήμαρχος Συρμούλα Τζήμα Τόπη είπε ότι στα λύκεια δεν πήγαν καλά τα πράγματα και υπήρξαν πολλές αναστολές λειτουργίας τμημάτων. Αντίθετα, στα γυμνάσια δεν υπήρξαν προβλήματα.

Για το θέμα των σχολείων, ο δήμαρχος είπε ότι είναι πολλά τα κρούσματα ενώ η Γ. Μπατσαρά σημείωσε: "Δεν ξέρω για ποιο λόγο μένουν ανοιχτά τα σχολεία".

"Θα πρέπει να πάρει θέση το δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των σχολείων" πρότεινε ο κ. Μαρκούλης. Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι η δημοτική αρχή έστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας να μην ανοίξουν τα σχολεία αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν ότι δεν υπάρχει επιδημιολογικό φορτίο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69