tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βράβευση εκπαιδευτικού του ΕΠΑ.Λ Αλεξάνδρειας

Η εκπαιδευτικός του ΕΠΑ.Λ. Αλεξάνδρειας κα. Τσακελίδου Κωνσταντινιά απέσπασε ένα από τα τρία βραβεία στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικού Σεναρίου «Σχολεία-Γέφυρες Ζωής», που διοργάνωσε το σωματείο ‘’Ορίζοντες’’ κατά το διδακτικό έτος 2019-2020.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/9/2020 στην Αθήνα.

Αφετηρία της πρωτοβουλίας του εκπαιδευτικού διαγωνισμού ήταν η διαπίστωση ότι οι νέοι μέχρι 30 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών, αποτελούν μόνο το 19% των εθελοντών αιμοδοτών.

Ο σκοπός του διαγωνισμού ήταν να αναδείξει την αξία της αιμοδοσίας ως πράξη αγάπης και κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά και τη σύνδεση του σχολείου με την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν να συνεισφέρει στην ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ώστε να γίνουν οι ίδιοι στο μέλλον αιμοδότες. Παράλληλα, τους έδωσε την ευκαιρία να συμβάλουν στην προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας να καλύπτει τις ανάγκες της χώρας για αίμα, ενώ εμπλουτίστηκαν οι διδακτικοί στόχοι του Προγράμματος Σπουδών, που συνδέονται με τις έννοιες: αιμοδοσία, εθελοντισμός, αγωγή υγείας, κοινότητα, ενεργός πολίτης και ανθρωπισμός.

Η κα. Τσακελίδου με ομάδα εκπαιδευτικών, στα πλαίσια του εθελοντισμού και της ευαισθητοποίησης των πολιτών, είχε διοργανώσει στο σχολείο στις 19 Φεβρουαρίου 2020, αιμοδοσία κατά την οποία συγκεντρώθηκαν οι πρώτες 30 φιάλες της Τράπεζας Αίματος του ΕΠΑ.Λ. Αλεξάνδρειας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69