tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για τη νέα σχολική χρονιά

Από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοινώθηκαν τα εξής: "Το πρώτο κουδούνι για την εκπ/κή κοινότητα έχει χτυπήσει εδώ και δύο εβδομάδες και ήδη εκπ/κοί, γονείς και μαθητές ήρθαν αντιμέτωποι με τα προβλήματα που είχαν εξ’ αρχής επισημάνει, ζητώντας από την κυβέρνηση να φροντίσει να πάρει έγκαιρα τα μέτρα που κι η ίδια η επιστημονική κοινότητα υποδείκνυε, προκειμένου να προχωρήσει η εκπ/κή διαδικασία με ασφάλεια, για την υγεία μαθητών κι εκπ/κών αρχικά, αλλά και των οικογενειών τους συνακόλουθα.

Μετά από 4 μήνες αδράνειας, η κυβέρνηση εξάντλησε το πακέτο των μέτρων ασφαλείας στο φιάσκο των 2-3 μασκών κι ενός παγουρίνο (τα οποία ακόμη δεν έχουν παραδοθεί), αφήνοντας τις Σχολικές μονάδες με πολυπληθή τμήματα, ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας, μειωμένες κατά το ήμισυ προσλήψεις εκπ/κών,  απόλυτα ανεπαρκή καθαριότητα, ανεπάρκεια Μέσων Ατομικής Προστασίας, καθαριστικών και απολυμαντικών υλικών κι αυτά πλάι σ’ ένα σχεδόν διαλυμένο δημόσιο σύστημα Υγείας (συνέπεια της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματοδότησής της). Ειδικά στο ζήτημα της καθαριότητας και απολύμανσης, αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μονιμοποιήσεις του προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες και σε αθρόες προσλήψεις, (με συμβάσεις που να καλύπτουν όλους τους χώρους των σχολικών κτιρίων), τώρα, που οι οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης απαιτούν κάτι τέτοιο, εξακολουθεί το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς της πλήρους και της μειωμένης απασχόλησης, των 4μηνων συμβάσεων, της αποζημίωσης μόνο για τις αίθουσες διδασκαλίας, των καθυστερημένων προσλήψεων (δύο εβδομάδες μετά την προσέλευση των εκπαιδευτικών στα σχολεία τους, λες και μόνο οι μαθητές δικαιούνται να εργάζονται σε καθαρό περιβάλλον, όχι και οι εκπαιδευτικοί τους). Κωλυσιεργία διαχρονική βέβαια, που εξαναγκάζει εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Γονέων-Κηδεμόνων να καθαρίζουν οι ίδιοι τα σχολεία ή να μισθώνουν οι Σύλλογοι Γονέων καθαρίστριες, εκπαιδεύοντάς τους στην πλήρη ανάληψη της καθαριότητας των σχολείων, μελλοντικά.

Ο εμπαιγμός των εκπ/κών από την Υπουργό Παιδείας  (δηλώσεις για τον Μ.Ο. των 17 μαθητών ανά τμήμα, δήλωση ότι «οι μάσκες μειώνουν τις αποστάσεις», ότι στα Ολοήμερα σχολεία είναι «κλειστά» τα τμήματα), η απόλυτη παραπληροφόρηση της Κοινής Γνώμης για την πραγματική κατάσταση στα σχολεία, η ενοχοποίηση του απλού κόσμου κι ο Κοινωνικός Αυτοματισμός που η κυβέρνηση προωθεί, με την επίκληση της ατομικής ευθύνης (προκειμένου ν’ αποποιηθεί των ευθυνών της), αλλά κι η ευθεία παραδοχή ότι «οι προσλήψεις εκπαιδευτικών και η δημιουργία νέων υποδομών κοστίζουν και τα δημοσιονομικά του κράτους δεν αντέχουν», δείχνουν ξεκάθαρα ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι η «Ανοσία της Αγέλης». 

Τα αντιφατικά μέτρα που παίρνονται στo σύνολο της κοινωνικής ζωής (αριθμός πελατών στα καταστήματα ανάλογος των τετραγωνικών μέτρων, κλείσιμο ραντεβού στις Δημόσιες Υπηρεσίες, αλλά έκθεση του Τουρισμού στα εισαγόμενα κρούσματα, στοίβαγμα των εργαζόμενων στα Μ.Μ.Μ.) δεν αυξήσανε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων. Στέλνουν και αντιφατικά μηνύματα στην κοινωνία, οδηγώντας την σε χαλαρότητα, δυσπιστία, μεταφυσικές θεωρίες και άρνηση, δρόμους δηλαδή επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία.

Παρά τα όσα μας λένε η υπουργός Παιδείας και ο  Προϊστάμενος, η πραγματικότητα τους διαψεύδει και είναι τελείως  διαφορετική.

Καλούμε τους γονείς σε συμπόρευση στον αγώνα μας για ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, των φυσικών χώρων συναισθηματικής και ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών τους, για να διεκδικήσουνε μαζί μας:

  • Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (ν.4589/19). Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (ν.4692/20).
  • Εύρεση χώρων, για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες (επισκευή, αξιοποίηση κλειστών/συγχωνευμένων σχολείων ή άλλων δημόσιων κτιρίων).
  • Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών, για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές. Άμεση πραγματοποίηση της β’ φάσης προσλήψεων των Αναπληρωτών
  • Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων. Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση των συναδέλφων.
  • Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών. Πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές.
  • Αυξημένη χρηματοδότηση, για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ)
  • Μείωση – αναδιάταξη της ύλης.
  • Διενέργεια δωρεάν, μαζικών, επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους, αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.
  • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.
  • Απόσυρση της εγκυκλίου για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων μέσα από τη σχολική αίθουσα, σύμφωνα και με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (δεν πρέπει να επιτραπεί η ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, που «εκθέτει» τις τυχόν μαθησιακές δυσκολίες και τις αυθόρμητες συμπεριφορές των μαθητών σε διαδικασίες που μετατρέπουν σε δημόσια τα προσωπικά τους δεδομένα).      
  • Όχι στην επικοινωνιακή διαχείριση της λειτουργίας των σχολείων, καθώς μέτρα που ανακοινώνονται δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη (π.χ. χωριστά διαλείμματα σε κάθε τμήμα, στο ολοήμερο κάθε μαθητής θα σιτίζεται στο τμήμα του κ.λ.π.)
  • Νομική θωράκιση των εκπ/κών σε πιθανές αγωγές γονέων αντίθετων (οι εκπ/κοί εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους στη χρήση μάσκας).
  • Δημιουργία Κρατικής, νοσοκομειακής Δομής  που θα συνεργάζεται με τις σχολικές μονάδες και θα έχει την ευθύνη για τον υγειονομικό έλεγχο λειτουργίας των σχολείων (γενικά εμβολιασμούς, προληπτικούς ελέγχους, εξετάσεις μαθητών-εκπ/κών και παραπομπή σε Νοσοκομεία, διαχείριση κρουσμάτων).
  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69