tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι ζητά για τη νέα σχολική χρονιά η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βέροιας

Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Τα σχολεία ανοίγουν κι ευχόμαστε να έχουμε μια όμορφη και καλή σχολική χρονιά.

Φέτος, εκτός από ευχή η καλή χρονιά αποτελεί ουσιαστικό ζητούμενο για όλους και προπάντων για τα παιδιά μας που καλούνται να προσαρμοστούν σε μια νέα σχολική καθημερινότητα και να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα – κυρίως τα μεγαλύτερα - στο καινούριο, σκληρό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που νομοθετήθηκε πριν από δύο μήνες.

Τα σχολεία ανοίγουν εν μέσω πανδημίας, όμως το πλαίσιο επαναλειτουργίας τους έτσι όπως έχει εξαγγελθεί, δεν φαίνεται να μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών κι επομένως όλων μας.

Το προσωπικό καθαριότητας εξακολουθεί να μην καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων, οι αποστάσεις είναι αδύνατον να τηρηθούν με τον υπάρχοντα αριθμό μαθητών στις τάξεις, αριθμός που αντί να μειωθεί αυξήθηκε με τον πρόσφατο νόμο, τα ξεχωριστά διαλείμματα, η αναστολή των εκδρομών και μια σειρά μέτρων στην κατεύθυνση των ''σταθερών ομάδων παιδιών που δεν θα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους'' καταρρίπτονται από την πραγματικότητα του σχολικού προγράμματος ( ξένες γλώσσες, κατευθύνσεις...) και από τα κενά των εκπαιδευτικών που κάθε χρόνο καλύπτονται πλήρως κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τη φετινή χρονιά, κάθε κενή ώρα δεν θα είναι μόνο μια χαμένη διδακτική ώρα, θα είναι μια ώρα που οι μαθητές θα περιφέρονται (;) στον σχολικό χώρο ή θα μοιράζονται (;) σε άλλα τμήματα με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Έτσι, από το τρίπτυχο καθαριότητα/αποστάσεις/μάσκα που σύμφωνα με τους ειδικούς περιορίζει
τη διασπορά του ιού, σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων έχουμε εναποθέσει την τύχη μας σε
δύο μάσκες πάνινες ανά μαθητή κι εκπαιδευτικό.
Όσο για τα πάγια αιτήματα χρόνων, γονιών κι εκπαιδευτικών, για την ίδρυση περισσότερων σχολείων, για ολιγομελή τμήματα, όπως και για τις αντιδράσεις σε κάθε συγχώνευση σχολείων και σε κάθε κατάργηση σχολικής μονάδας, δικαιώνονται τώρα στη συνείδηση όλων και είναι σήμερα επίκαιρα παρά ποτέ.

Σε ότι αφορά τα σχολεία της πόλης μας:

Μετά από συναντήσεις με τους αρμόδιους οι οποίες συνεχίζονται και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, μέχρι τη Δευτέρα 14/09 τα σχολεία θα έχουν επάρκεια αντισηπτικών, υλικών και ειδών καθαριότητας. Επίσης θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός τους είτε από τις σχολικές καθαρίστριες που ανέλαβαν εργασία μέσα στην εβδομάδα είτε από προσωπικό καθαριότητας που θα συνδράμει από άλλες υπηρεσίες, ενώ οι μάσκες που θα διατεθούν από το υπουργείο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο δεν έχουν σταλεί στους Δήμους.

Συνολικά στα σχολεία μας θα έχουμε 59 από τις 80 που ζητήθηκαν καθαρίστριες πλήρους και μερικής απασχόλησης, οι οποίες καλούνται να καθαρίζουν καθημερινά, εντός 6,5 ή 3,5 ωρών αντίστοιχα, 36 σχολικές μονάδες.

Θα φαντάζεται κανείς πως είμαστε ικανοποιημένοι, αφού μετά από τόσους αγώνες και διεκδικήσεις, ειδικά στην πόλη μας μετρούν πολλά χρόνια πίσω, αναγνωρίστηκε από το κράτος έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες η αναγκαιότητα να υπάρχει προσωπικό καθαριότητας κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας των σχολείων και δόθηκε το πράσινο φως για προσλήψεις.

ΔΕΝ είμαστε ικανοποιημένοι. Το προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων ΔΕΝ ενισχύθηκε ΔΕΝ αντιστοιχεί ούτε καν ένας καθαριστής πλήρους ωραρίου για κάθε σχολείο.

Εκεί που υπάρχει δε, ΔΕΝ είναι ανθρωπίνως δυνατόν να καθαρίζεται επαρκώς ο σχολικός χώρος στο σύνολο των ωρών της μίας βάρδιας, πόσο μάλλον όταν πρέπει να τηρούνται και όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Ζητάμε τουλάχιστον δύο καθαριστές/τριες πλήρους απασχόλησης για κάθε σχολική μονάδα της πόλης μας

Συντασσόμενοι με τους γονείς, τους συλλόγους, τις ενώσεις και τις ομοσπονδίες όλης της χώρας

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

- Περισσότερες προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού για την καθαριότητα των σχολείων

- Ανοιχτά σχολεία με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό από την
πρώτη ημέρα

- Διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ για μαθητές, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό για όσο θα διαρκέσει η πανδημία

- Περισσότερα χρήματα για τα σχολεία, περισσότερα σχολεία με επάρκεια
εκπαιδευτικών, βοηθητικό προσωπικό ( νοσηλευτές, τραπεζοκόμοι )

- Τμήματα μέχρι 15 μαθητές

- Ενίσχυση των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69