tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μήνυμα της Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Βέροιας για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η αντιδήμαρχος Παιδείας Βέροιας Συρμούλα Τζήμα εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

"Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Από τα πρώτα σχολικά βήματα μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς είναι συνοδοιπόροι σε μία κοινή προσπάθεια συνεργασίας και επίτευξης στόχων. Τούτη δε την ώρα καλούνται να λειτουργήσουν με βάση επαυξημένο υγειονομικό πρωτόκολλο και οδηγίες που αφορούν στον κορονοΐό. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι κοντά στους εκπαιδευτικούς θεσμούς και καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την επίλυση θεμάτων ειδικά τις ημέρες που ζούμε. Το δημόσιο Σχολείο, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει πολλά να προσφέρει ,κυρίως χάρις στη διάθεση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης των ανθρώπων που το στελεχώνουν. Οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε υπομονή, υπευθυνότητα και διάθεση συνεργασίας χωρίς διχόνοια και συγκρούσεις γύρω από τα νέα μέτρα. Ο δήμος έφερε εις πέρας τον νέο τρόπο πρόσληψης των σχολικών καθαριστριών που τοποθετήθηκαν ήδη στα σχολεία, όπως επίσης σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές φροντίζουμε για την ύπαρξη όλων των απαραίτητων προστατευτικών υλικών όπως μάσκες και αντισηπτικά στα σχολεία. Την Κυριακή επίσης θα διανείμουμε και τις μάσκες που απέστειλε σήμερα η ΚΕΔΕ για τα σχολεία.

Στα πλαίσια των προσπαθειών μας για συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των μαθητών, την προώθηση νέων πρακτικών και καινοτομιών και την ενίσχυση του ψυχοπαιδαγωγικού και συμβουλευτικού ρόλου του σχολείου η Αντιδημαρχία Παιδείας σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προχώρησε την προηγούμενη σχολική χρονιά σε μία σειρά από δράσεις.

Ενδεικτικά να αναφερθούμε σε κάποιες όπως: Στις 22/9/2019 ξεκινήσαμε με εκδηλώσεις στην οδό Ελιάς για την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, ποδηλατοδρομία, ρομποτική και δράσεις για εναλλακτικούς τρόπους κίνησης στην πόλη σε συνεργασία πάντα με τα σχολεία μας. Ακολούθησε η ενεργός συμμετοχή μας στην οργάνωση της πορείας 400 μαθητών ακολουθώντας τη «Μνήμη του Νήματος» για το ολοκαύτωμα των Εβραίων. Συνεργαστήκαμε με τις εισαγγελικές αρχές σε σχετική εκδήλωση ενημέρωσης του εκπαιδευτικού κόσμου για ζητήματα παραμέλησης ανήλικων. Διοργανώσαμε στις 7/12/2019 στη Στέγη Γραμμάτων ημερίδα με θέμα «Πως μεγαλώνουμε ένα ευτυχισμένο Παιδί», όπως και για τις τεχνικές διαχείρισης βίας, επιθετικότητας και αποκλίνουσας συμπεριφοράς για γονείς και εκπαιδευτικούς, στην οποία η συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων ήταν συγκινητική. Διεξάγαμε με επιτυχία στις 11/12/2019 Δημοτικό Συμβούλιο για Παιδιά. Πραγματοποιήσαμε στις 8/2/2020 ημερίδα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για την Ακουστική και την Ορθοφωνία στα σχολεία. Στις 15/2/2020 διοργανώσαμε εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων με θέμα « Ασφάλεια στο Διαδίκτυο-Πραστάτεψε τα βήματα σου» και λίγο πριν τεθούμε σε καραντίνα από τις 2-8 Μαρτίου 2020 διοργανώσαμε θεματική εβδομάδα για τη Γυναίκα και χαρίσαμε σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ της Βέροιας χαρά και ελπίδα σε καρκινοπαθείς γυναίκες και κορίτσια που το έχουν ανάγκη. Παράλληλα, σε αγαστή συνεργασία πάντοτε με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα σχολεία για την επίλυση τεχνικών προβλημάτων, όπως επίσης την παρούσα σχολική χρονιά θα δούμε να υλοποιούνται τα προγράμματα της ενεργειακής αναβάθμισης και των πράσινων αυλών για αρκετά σχολικά συγκροτήματα στα πλαίσια της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Αυτές είναι κάποιες από τις δράσεις που πραγματοποιηθήκαν μέσα από τη συνεχή μας συνεργασία και με τη βοήθεια όλων των υπηρεσιών του Δήμου μας, του επιστημονικού προσωπικού της Δ/νσης Κοινωνίας Προστασίας-Παιδείας και Πολιτισμού, των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, όλων των Δ/ντων και εκπαιδευτικών των σχολείων ευθύνης μας, της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, των συντονιστών Εκπαίδευσης, του Συμβουλευτικού Κέντρου, συλλόγων και φορέων του δήμου μας, όπως επίσης και κάθε είδους ειδικών επιστημόνων γύρω από την εκπαίδευση και τη διαπαιδαγώγηση. Τους ευχαριστούμε όλους!

Ευελπιστούμε και φέτος να αγκαλιάσουμε δράσεις των σχολείων μας, να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στην κοινωνία και στα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, έχοντας όμως πάντα ως πρωταρχικό μας μέλημα την υγεία και την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτό. Οφείλουμε και πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία των νέων μας, αυτή άλλωστε αποτελεί το καλύτερο διαβατήριο για μια στέρεη κοινωνική πορεία και ένα ελπιδοφόρο αύριο, ατομικό και συλλογικό. Θα είμαστε πάντοτε δίπλα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε αυτή την δύσκολη περίοδο που ξεκινά με το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού. Όλοι μαζί θα βγούμε νικητές.

Εύχομαι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία, δύναμη και υπομονή για όλους".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69