tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πρόγραμμα οικονομικής στήριξης οικογενειών, με παιδιά προσχολικής ηλικίας

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ της απόφασης στο οποίο καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος οικονομικής στήριξης οικογενειών, με παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Αναλυτικά:

Υλοποιείται πρόγραμμα οικονομικής στήριξης οικογενειών, για την παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και ειδικότερα για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών και νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, με σκοπό την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και την ενίσχυση της παιδικής προστασίας.

Υπεύθυνος φορέας υλοποίησης, εκτέλεσης και διαχείρισης του προγράμματος, ορίζεται η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε..

Το πρόγραμμα, ενισχύοντας ταυτόχρονα γονείς και παιδιά, στοχεύει: (α) στην οικονομική στήριξη κατά το δυνατό περισσότερων οικογενειών, ώστε να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς ρόλους τους, της οικογενειακής μέριμνας και της φροντίδας των παιδιών, σύμφωνα με τις διεθνείς απαιτήσεις για την παιδική προστασία, β)στην ενίσχυση της πρόσβασης των ωφελούμενων στην εργασία, μέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών/ νηπίων, (γ) στην οικονομική στήριξη των οικογενειών, που δεν δύνανται να είναι δικαιούχοι συγχρηματοδοτούμενων υλοποιούμενων δράσεων εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, προκειμένου να φιλοξενηθούν τα βρέφη και τα νήπια σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, (δ) στην παροχή ποιοτικής προσχολικής εκπαίδευσης στα παιδιά, ως επί μέρους εκδήλωση της κρατικής μέριμνας για την προστασία της παιδικής ηλικίας.

Ωφελούμενοι είναι:

- Μητέρες βρεφών και νηπίων

- Μητέρες νηπίων με Αναπηρία.

- Άτομα τα οποία έχουν και ασκούν κατά νόμο την επιμέλεια των παιδιών

2. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις και να είναι

α) υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α΄ και β΄ βαθμού),

β) μισθωτοί/ές, αυτοαπασχολούμενοι/ες στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι/ες δεν δύναται να είναι δικαιούχοι συγχρηματοδοτούμενων υλοποιούμενων Πράξεων στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»

γ) ωφελούμενοι σύμφωνα με τα στοιχεία α), β), οι οποίοι διαμένουν σε δήμους, στους οποίους δεν είναι υποχρεωτική η δίχρονη εκπαίδευση, σύμφωνα με το άρθρο 34, παρ. 4. «Ρύθμιση θεμάτων δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης» του ν. 4704/2020, με το οποίο, ανεστάλη κατ' εξαίρεση μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022, η έναρξη εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για τους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης Αττικής και Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης.

3. Στην περίπτωση κατά την οποία ο/η αιτών/ούσα επιθυμεί το τέκνο του/της, που πάσχει από σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις ή αναπηρίες, να τοποθετηθεί σε δομή Βρεφικού ή Παιδικού Σταθμού (Α1 ή Α2, άρθρο 5 της παρούσας), ισχύουν τα ίδια κριτήρια συμμετοχής της αντίστοιχης κατηγορίας - θέσης Α1 ή Α2, όσον αφορά την εργασιακή κατάσταση και το οικογενειακό εισόδημα και απαιτείται, αφενός η προσκόμιση έγγραφης υπεύθυνης δήλωσης του νόμιμου εκπροσώπου του Φορέα, περί αποδοχής του παιδιού και αφετέρου η γνωμάτευση ιατρού, ότι αυτό μπορεί να είναι ωφέλιμο για το παιδί και ότι έχει τη δυνατότητα ένταξης στο πλαίσιο λειτουργίας του βρεφικού, βρεφονηπιακού ή και παιδικού σταθμού.

Κατεβάστε το ΦΕΚ εδώ!

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69