tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σχολική εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τη Δευτέρα 20 Μαϊου 2019 σε μία κατάμεστη αίθουσα στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μαθητές και εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας τίμησαν με μία ξεχωριστή εκδήλωση την επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Μαθητές από 5 έως 15 χρονών παρουσίασαν στοιχεία του ποντιακού πολιτισμού και της ιστορίας, αποδεικνύοντας ότι η σύγχρονη ελληνική ιστορία πρέπει να είναι παρούσα στο σχολείο, ώστε τα παιδιά, μέσα από τη βιωματική – διαθεματική προσέγγισή της, να γίνουν κριτικά σκεπτόμενοι άνθρωποι απαλλαγμένοι από στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Η ενθουσιώδης ανταπόκριση εκπαιδευτικών, γονέων και προσκεκλημένων δείχνει ότι, θα πρέπει να μοιραζόμαστε τις ανησυχίες μας, τα ενδιαφέροντά μας , να επικοινωνούμε και να κοινωνούμε το εκπαιδευτικό μας έργο, τόσο με τους συναδέλφους μας όσο και με την ευρύτερη κοινωνία.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το 12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας με την υποστήριξη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Συμμετείχαν μαθητές από το 2ο, 4ο και 12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας και το 6ο Γυμνάσιο Βέροιας και οι μουσικοί Τσανακλίδης Θεόδωρος και Ασβεστάς Γιώργος.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Βασίλης Ασβεστάς.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : 2ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, Κελεσίδου Ελπίδα, Πάσχου Ευγενία, Σβαρνοπούλου Μαρία, Τρομπούκη Αικατερίνη - 4ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, Αυγέρη Μαρία, Βαρελά Παναγιώτα, Μανωλοπούλου Έλσα - 12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, Γιάγκογλου Δήμητρα, Τζήμα Αγορίτσα - 12οΔημοτικό Σχολείο Βέροιας, Σταυρίδης Σάκης, Τραψιώτη Πετρούλα – 6ο Γυμνάσιο Βέροιας, Κεβρεκίδης Γιάννης, Κουγιουμτσίδης Δημήτρης .

"Ευχαριστούμε την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας για την παραχώρηση του χώρου και όλους όσους συνετέλεσαν για την διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Μακάρι αυτή η εκδήλωση να είναι η αρχή μιας σειράς ανάλογων διασχολικών δράσεων" αναφέρει η ανακοίνωση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69