tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άμεση λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών ζητά η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας

Από την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής:  "Δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των Σχολείων το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών της Ημαθίας να μένει άλυτο και να δημιουργεί πρόσθετα βάρη και δυσκολίες στις οικογένειες των μαθητών, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κάλεσε για δεύτερη φορά σύσκεψη για το θέμα .

Η Ομοσπονδία Γονέων αρνήθηκε την πρόσκληση για τους εξής λόγους :

Με την σύσκεψη αυτήν ο κ. Αντιπεριφερειάρχης προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του και να αποπροσανατολίσει , ότι βασική αιτία του προβλήματος είναι το νομοθετικό πλαίσιο που προκύπτει από την Υπουργική απόφαση του 2014 .

Να υπενθυμίσουμε απλά ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ/2014 επηρεάζει τα χιλιομετρικά όρια και δεν απαγορεύει την μεταφορά των μαθητών .
Θεωρούμε υπεύθυνους και τους βουλευτές που καλέστηκαν στην σύσκεψη, που εδώ και τέσσερα χρόνια που ισχύει αυτή η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κοινή υπουργική απόφαση για τις μεταφορές των μαθητών δεν έκαναν αξιόλογους αγώνες για την κατάργηση της .

Θεωρούμε συνυπεύθυνους και τους διευθυντές (πρωτοβάθμιας / δευτεροβάθμιας) εκπαίδευσης που συμμετείχαν διότι με δικές τους εισηγήσεις τα προηγούμενα χρόνια γινότανε συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων ή τμημάτων με αποτέλεσμα να αυξάνετε ο αριθμός των μεταφερόμενων μαθητών χωρίς να υπολογίζετε το κόστος και ποιους βαραίνει.

Το αποτέλεσμα αυτής της σύσκεψης αναμενόμενο , δεν δόθηκε καμία οριστική λύση και το πρόβλημα θα συνεχίζει να ταλαιπωρεί τόσο τους μαθητές, όσο και τις οικογένειές τους, εμποδίζοντας ταυτόχρονα την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων.

Είναι απαράδεκτο να εξαρτάται το εάν ένα παιδί θα πάει σχολείο από το εάν το κέρδος από τη μεταφορά του ικανοποιεί τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων. Είναι απαράδεκτο να συνδέεται η μόρφωση των μαθητών με το επιχειρηματικό κέρδος των εκάστοτε ιδιωτών. Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν μπαλάκι τα παιδιά μας και το δικαίωμά τους να μετακινούνται δωρεάν.

Οι απαντήσεις της Περιφέρειας δεν μας καλύπτουν. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα. Δεν συμφωνούμε με ημίμετρα, π.χ., παρατάσεις που κάθε δύο μήνες θα φέρνουν το πρόβλημα ξανά μπροστά μας.

Απαιτούμε άμεσα:

  • Εδώ και τώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Περιφέρειας, να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι γονείς για τη μέχρι τώρα επιβάρυνσή τους, αφού η μεταφορά των μαθητών είναι υπόθεση του κράτους και όχι των γονιών.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Ημαθίας θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη οδό ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των μεταφορών των μαθητών ώστε να μην αποκλειστεί από το σχολείο του κανένας μαθητής .

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Ημαθίας καλεί κάθε Σύλλογο Γονέων κάθε Ένωση του Ν. Ημαθίας να πάρει απόφαση για ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕΣ Κινητοποιήσεις.

Για μας τους γονείς νόμος είναι το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και τη ζωή. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να στερήσει αυτό το δικαίωμα από τα παιδιά μας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69