tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για την μεταφορά των μαθητών

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, με θέμα την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία.

Παρόντες οι τρεις βουλευτές της Ημαθίας, κα. Καρασαρλίδου και κ.κ Αντωνίου και Βεσυρόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κα. Καρατζιούλα και κ.Χειμώνας, οι Διευθυντές της Ά/ θμιας και ΄Β/ θμιας διεύθυνσης εκπαίδευσης κ. Διαμαντόπουλος και κα.Μαυρίδου, οι πρόεδροι των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ Ημαθίας κ.κ. Παυλίδης, Συμεωνίδης και Ορδουλίδης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας κ. Κακαγιάννης και υπηρεσιακοί παράγοντες των εμπλεκομένων με τη μεταφορά μαθητών διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκριση στο κάλεσμά του, περιέγραψε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τονίζοντας: «Καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με τον ίδιο στόχο, την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που ταλανίζουν γονείς και μαθητές. Οι πολίτες μη γνωρίζοντας την περίπλοκη διαδικασία και τις αγκυλώσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, που είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε, επιρρίπτουν τις ευθύνες για την μη εκτέλεση κάποιον δρομολογίων, είτε στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, είτε στις Διευθύνσεις Ά/ θμιας και ΄Β/ θμιας εκπαίδευσης, είτε στους μεταφορείς. Δεν τους αδικώ, δουλειά της πολιτείας είναι να εξασφαλίσει την δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Τα προβλήματα γνωστά. Τα ίδια τα τέσσερα τελευταία χρόνια που βρίσκομαι σε αυτήν την θέση. Αισιοδοξώ ότι αυτή τη φορά, θα πιέσουμε όλοι μαζί στην κατεύθυνση εξεύρεσης μίας οριστικής λύσης».

Στη συνέχεια, οι παριστάμενοι βουλευτές, ζήτησαν πληροφορίες από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους μεταφορείς, για το είδος των προβλημάτων που έχουν προκύψει τη φετινή χρονιά, καθώς και την κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου.

Η συνάντηση, έκλεισε με τη δέσμευση των παρισταμένων, μέχρι τη Δευτέρα να έχει κατατεθεί προς τους βουλευτές κοινό έγγραφο με τα ιδιαίτερα προβλήματα της Περιφερειακής μας Ενότητας, καθώς και τις προτάσεις επίλυσής τους, με τους βουλευτές από την πλευρά τους να δεσμεύονται για την άμεση ενημέρωση του αρμόδιου υπουργού και την προσπάθεια να προγραμματιστεί ένα ραντεβού στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69