tsakiridis

pieria animation

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κινητοποιήσεις για την μεταφορά των μαθητών πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Γονέων σε Πλατύ, Βεργίνα, Νάουσα

plati gimnasio

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησε σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων η οποία ζητά να υπάρξει ειδική πρόβλεψη από τον νόμο για τη μεταφορά των παιδιών από χωριό σε χωριό στα σχολεία της Περιφέρειας, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις οι αποστάσεις που διανύουν καθημερινά οι μαθητές μπορεί να μην ξεπερνούν τα 3 με 4 χιλιόμετρα, όμως είναι σε δρόμους επικίνδυνους για την ασφάλειά τους (αγροτικούς, σκοτεινούς, με κανάλια, ταχείας κυκλοφορίας κ.λπ.). Συγκεκριμένα, ζητά να καταργηθεί η ΚΥΑ του 2013 που, όπως υποστηρίζει, στην πράξη καταργεί τις μεταφορές των μαθητών, καθώς και να μειωθούν τα χιλιομετρικά όρια που προβλέπονται για τη δωρεάν μεταφορά, ώστε να προσαρμοστούν στις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Αξιώνει, δε, να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών, με βάση τα δρομολόγια που υπήρχαν μέχρι και πρόπερσι.

"Στο Νομό μας έχουμε θρηνήσει στο παρελθόν πολλά παιδιά, δεν θέλουμε να θρηνήσουμε και άλλα" δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Αρβανίτης, εξηγώντας ότι "στην ουσία η ΚΥΑ του 2013 καταργεί τις σχολικές μεταφορές, τις επωμίζεται ο γονιός, που σαφώς δεν θα αφήσει το παιδί του να περιμένει 90 λεπτά στον δρόμο σε διπλανό ή παραδιπλανό χωριό, ή να έρθει με τα πόδια, όμως θα πρέπει να αφήσει τη δουλειά του για να το κάνει αυτό, ενώ με την κατάσταση που δημιουργείται σπάει η αλυσίδα της ασφάλειας".

Στο πλαίσιο αυτό, το μεσημέρι διακόπηκε η κυκλοφορία στη διασταύρωση της Νάουσας, όπως και στους δρόμους γύρω από το σχολείο στο Πλατύ και έξω από το δημοτικό σχολείο Βεργίνας.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πανελλαδικό, απόρροια των συγχωνεύσεων των σχολείων αλλά και της ΚΥΑ για τις χιλιομετρικές αποστάσεις, που καταρτίστηκε, όπως σημειώνει, με βάση τις ανάγκες και δυνατότητες μετακίνησης στα σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Αττικής.

"Σε κάθε περιοχή πρέπει να εξετάζεται διαφορετικά το θέμα. Εδώ οι μετακινήσεις δεν γίνονται μέσα σε αστικό ιστό και επιπλέον, όταν πιάσουν τα κρύα του χειμώνα, το πρόβλημα θα είναι πολύ πιο έντονο" ανέφερε ο κ.Αρβανίτης, διευκρινίζοντας ότι προβλήματα υπάρχουν ακόμη και σε σχολεία όπου υπάρχει δρομολόγιο του ΚΤΕΛ, ειδικά για τη μεταφορά μαθητών.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, σε αρκετά δημοτικά σχολεία τα δρομολόγια των λεωφορείων δεν εξυπηρετούν τους μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, που κάποιες ημέρες τελειώνουν το μάθημα αργότερα και αναγκάζονται να επιστρέφουν μόνοι τους και κυρίως δεν ενδείκνυνται για την ασφαλή μεταφορά μαθητών των πρώτων τάξεων του δημοτικού, που είναι ασυνόδευτοι και τελειώνοντας τα μαθήματα αναγκάζονται να περιμένουν μέχρι και 90 λεπτά στη στάση του λεωφορείου μόνοι τους.

Την ερχόμενη εβδομάδα, η Ομοσπονδία προτίθεται να διοργανώσει Πανημαθιώτικο Συλλαλητήριο, σε μια προσπάθεια να αναδείξει το πρόβλημα και να πιέσει για την εξεύρεση λύσης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69