tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μέτρα προστασίας και αναβάθμισης των μαθητικών κατασκηνώσεων Αγίας Τριάδας

kataskinosi agia triada

Από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η Κατασκήνωση στην Αγία Τριάδα Νάουσας ανήκει στο Δημόσιο, είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας με φορέα λειτουργίας τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι περίπου 250 μαθητές από δημοτικά σχολεία της Ημαθίας παρέχοντας υψηλά επίπεδα φιλοξενίας με προγράμματα υγιεινής διατροφής και πολλές παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές δράσεις.

Κάθε χρόνο 60.000 ευρώ περίπου που χορηγούνται από την Πολιτεία για την Κατασκήνωση διατίθενται στην αγορά της Ημαθίας, και κυρίως της Νάουσας, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών. Το ποσόν αυτό τονώνει την τοπική αγορά και προσφέρει εργασία σε 10 περίπου εποχικά εργαζόμενους.

Για την αποτελεσματική λειτουργία της Κατασκήνωσης μια ομάδα εκπαιδευτικών, κυρίως από τη Νάουσα, προσφέρει κάθε χρόνο εθελοντική εργασία χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατό να εκπληρωθεί ο σκοπός της. Κάποιοι εκπαιδευτικοί είναι εκεί κάθε καλοκαίρι, κάθε μέρα, από το πρωί ως το βράδυ, γιατί αγαπούν την κατασκήνωση και τη φροντίζουν κυριολεκτικά σαν το σπίτι τους.

Η Κατασκήνωση στην Αγία Τριάδα είναι μία από τις 4 που διατηρούνται σήμερα σε λειτουργία σε όλη τη Χώρα, γιατί οι δυσκολίες, οι περικοπές και κυρίως η γραφειοκρατία οδήγησαν πολλές Δ/νσεις Εκπ/σης να δηλώσουν αδυναμία στη λειτουργία τους.

Αυτό το κεφάλαιο - και στην έννοια του κεφαλαίου δεν περιλαμβάνονται μόνο τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά και η εθελοντική προσφορά των ανθρώπων που αγαπούν την Κατασκήνωση- οφείλουμε να το διαφυλάξουμε και να το υποστηρίξουμε ώστε να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια στη λειτουργία της Κατασκήνωσης.

Και ενώ καταβάλλονται όλες αυτές οι προσπάθειες για να κρατήσουμε ζωντανές τις Κατασκηνώσεις μας στη Νάουσα, δυστυχώς ορισμένοι προκαλούν κάθε χρόνο καταστροφές στις κτηριακές υποδομές, με αποτέλεσμα να διαθέτουμε ένα σημαντικό μέρος της επιχορήγησης για την αποκατάσταση αυτών των καταστροφών. Φέτος όμως οι καταστροφές αυτές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Πρόκειται για πραγματικούς βανδαλισμούς που φτάνουν στα όρια των εγκληματικών ενεργειών. Συγκεκριμένα, μετά το καλοκαίρι και μέχρι σήμερα είχαμε διαρρήξεις στους ξύλινους οικίσκους και καταστροφές στους θαλάμους των μαθητών, είχαμε εκτεταμένες θραύσεις τζαμιών, κλοπές υλικών, είχαμε ακόμα και κλοπή των υδρορροών των εγκαταστάσεων.
Η κατάσταση αυτή μας αναγκάζει να λάβουμε μια σειρά από μέτρα για την προστασία της περιουσίας του Δημοσίου, ώστε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της Κατασκήνωσης στο μέλλον.
Συγκεκριμένα αποφασίσαμε να λαμβάνουμε άμεσα τέσσερα μέτρα με στόχο την προστασία τη περιουσίας της Κατασκήνωσης και τέσσερα μέτρα για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

Μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων:

1. Καταθέσαμε ήδη μήνυση κατ' αγνώστων στο Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας ώστε να αναζητηθούν οι ένοχοι των βανδαλισμών και να υποστούν τις συνέπειες του Νόμου.

2. Προμηθευτήκαμε και τοποθετούμε σε όλους τους χώρους της Κατασκήνωσης κάμερες παρακολούθησης επί 24ωρου βάσεως, με απομακρυσμένο καταγραφικό, ώστε να καταγράφεται κάθε κίνηση στο χώρο. Η τοποθέτηση και λειτουργία των καμερών έγινε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία που προβλέπει την ύπαρξη προειδοποιητικών σημάνσεων.

3. Αναθέσαμε σε ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών φύλαξης την καθημερινή επίβλεψη του χώρου, καθώς και την επεξεργασία των δεδομένων από τις κάμερες παρακολούθησης.

4. Τοποθετούμε περιμετρικά της κατασκήνωσης προειδοποιητικές πινακίδες απαγόρευσης της εισόδου στο χώρο. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Μέτρα για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων:

1. Αναθέσαμε σε εξειδικευμένο γραφείο τη σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης πυρασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό προμηθευτήκαμε ήδη όλα τα αναγκαία σύγχρονα μέσα πυρασφάλειας (νέοι πυροσβεστήρες, πυροσβεστικοί σταθμοί κλπ).

2. Λάβαμε μέτρα αντιπυρικής προστασίας των ξύλινων οικίσκων με επάλειψη των οικίσκων αυτών με ειδικό αντιπυρικό υγρό.

3. Για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των δαπανών προμηθευτήκαμε και τοποθετήσαμε ηλιακούς θερμοσίφωνες στις νέες τουαλέτες και αντικαταστήσαμε όλους τους λαμπτήρες φωτισμού με νέους λαμπτήρες οικονομίας.

4. Προβαίνουμε στη συντήρηση όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Με τη λήψη όλων των ανωτέρω μέτρων προστασίας και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων επιτυγχάνουμε την προστασία της Κατασκήνωσης από περαιτέρω καταστροφές και διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ακόμα, μέσα από τις ενέργειες αυτές στοχεύουμε στο να αναδείξουμε την Κατασκήνωση ως παράγοντα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή με την υποστήριξη και άλλων δράσεων. Για το λόγο αυτό έχουμε ήδη συνεργασία με το Δήμο της Νάουσας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69