tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

"Κρεμάσαμε το αυτοκίνητο και πήραμε το ποδήλατο στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας"

Ievpodilato

Της Χαράς Ελευθερίας Ζέρβα

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου, οι δάσκαλοι των Δ' και Ε' τάξεων στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας, κ.Γιάννης Μαρμαράς και κ.Κωνσταντίνα Καρλή αντίστοιχα, δούλεψαν μαζί με τα παιδιά πάνω σε -σχετικά με την ημέρα- πρότζεκτς, προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν, όχι μόνο τους ίδιους τους μαθητές, αλλά και τους γονείς τους, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου στις μέρες μας.

 

Στην Δ' τάξη, η διαδικασία ξεκίνησε με μία συζήτηση πάνω στο εν λόγω θέμα, όπου ο δάσκαλος των παιδιών τα προσκάλεσε να σκεφτούν ποια είναι τα οφέλη, και ποια τα αρνητικά του να οδηγεί κανείς συνέχεια το αυτοκίνητο. Μ' αυτόν τον τρόπο, οδήγησε τα παιδιά στο να συνειδητοποιήσουν ποια τελικά υπερτερούν, και στη συνέχεια να σκεφτούν ποιες είναι οι εναλλακτικές στις οποίες θα μπορούσαν να στραφούν οι πολίτες. Στη συνέχεια, η Δ' τάξη αποφάσισε να “κρεμάσει” το αυτοκίνητο -αν όχι για πάντα, τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη μέρα-, μέσω μιας “έξυπνης” χειροτεχνίας, όπου κυριολεκτικά το αυτοκίνητο μπήκε στην κρεμάστρα.

 

Στην Ε' τάξη, η δασκάλα ζήτησε από τα παιδιά να κάνουν μία έρευνα γύρω από το νόημα της ημέρας, θίγοντας θέματα όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, εξαιτίας των ρύπων που δημιουργεί το αυτοκίνητο, καθώς επίσης και τα ατυχήματα που προκαλούνται κατά τη διάρκεια χρήσης του αυτοκινήτου. 1.200.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα• αριθμός που επιβάλλεται να μειωθεί επειγόντως. Τέλος, κι αφού τα παιδιά ολοκλήρωσαν την έρευνά τους, καταπιάστηκαν με το σχηματισμό ενός χαρτονένιου ποδηλάτου, στοχεύοντας στο να κινητοποιήσουν τους ενήλικες να αντικαταστήσουν τα οχήματά τους με το ποδήλατο.

 

Οι μαθητές της Ε' τάξης φωνάζουν: “Αφήστε τ' αυτοκίνητα και πάρτε τα ποδήλατα!” Εμείς, πάντως, το πήραμε το μήνυμα των παιδιών. Εσείς;

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69