tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Άνοιξη «φτερουγίζει» στο δένδρο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας

iev spring tree full of birds

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας μέσω της διαδικτυακής πύλης εκπαιδευτικών e-Twinning, συνεργάστηκαν με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία για την υλοποίηση του project "SPRING TREE FULL OF BIRDS" .

Τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάστηκαν για να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, την ανταλλαγή επιτυχημένων πρακτικών και της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση. Τα προγράμματα αυτού του είδους και η ευρωπαϊκή συνεργασία και οι καινοτόμες διδακτικές και μαθησιακές προσεγγίσεις στοχεύουν στον εμπλουτισμό των Αναλυτικών προγραμμάτων και των μαθησιακών περιβαλλόντων, ώστε να αποτελέσουν μοχλό βελτίωσης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Με αυτή τη νοοτροπία οι μαθητές της πρώτης τάξης του δημοτικού σχολείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας συμμετείχαν στο project "SPRING TREE FULL OF BIRDS". Σχολεία από 38 συνολικά ευρωπαϊκές χώρες κλήθηκαν να κατασκευάσουν ένα αντιπροσωπευτικό πουλί που συναντάται στη χώρα τους την άνοιξη. Κάθε σχολείο κατασκεύασε ένα δέντρο, είτε χρησιμοποίησε ένα αληθινό πάνω στο οποίο τοποθετούσαν τα πουλιά που έφταναν από τα συμμετέχοντα σχολεία των άλλων χωρών! Οι μαθητές μας έφτιαξαν χελιδόνια για τους ευρωπαίους φίλους τους. Επέλεξαν το χελιδόνι γιατί είναι ένα πτηνό πολύ συνηθισμένο στη χώρα μας και η έλευσή του σηματοδοτεί κάθε χρόνο τον ερχομό της άνοιξης, την ωραιότερη εποχή του χρόνου! Παράλληλα, με ιδιαίτερη χαρά στόλισαν το δέντρο που κατασκεύασαν με τα πουλιά από τα υπόλοιπα σχολεία ενώ εξασκήθηκαν στα αγγλικά κατονομάζοντας το κάθε πουλί αλλά και "συμμετέχοντας" στη συγγραφή της συνοδευτικής επιστολής της συμμετοχής τους!

Μέσα από αυτή την εργασία τα παιδιά έμαθαν να συνεργάζονται, να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και να αξιοποιούν διάφορα υλικά. Επιπλέον ήρθαν σε επαφή με μαθητές άλλων χωρών και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πτηνά, συμβολισμούς και έθιμα πέρα από τα δικά τους σύνορα. Η προστιθέμενη αξία που φέρνει η συμμετοχή σε τέτοιου είδους προγράμματα αναφορικά με την ποιότητα στην εκπαίδευση φαίνεται στη διεύρυνση των οπτικών παραστάσεων, γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτούν μέσω της άτυπης μάθησης με την επαφή και επικοινωνία σε νέα πολιτιστικά περιβάλλοντα και στην εξάσκηση στις ξένες γλώσσες και τις πολιτιστικές κοινωνικές δεξιότητες που βγάζουν το μαθητή και τη μαθήτρια από το μικρόκοσμο της σχολικής μονάδας.

Μετά από αυτή τη φετινή εμπειρία οι μαθητές περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τα καινούρια ευρωπαϊκά προγράμματα με το νέο σχολικό έτος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69