tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μήνυμα του Δημάρχου Aλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

girinis

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς:

"Αγαπητά μου παιδιά, σεβαστοί δάσκαλοι, φίλοι γονείς, η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, βρίσκει τη χώρα σε μια από τις δυσκολότερες συγκυρίες της μεταπολιτευτικής ιστορίας της, μια συγκυρία που δυστυχώς δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέπαφο και τον πολύπαθο χώρο της παιδείας.

Οι δυσκολίες που υφιστάμεθα μετάλλαξαν την φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας και συρρίκνωσαν το κοινωνικό κράτος και μαζί του περιόρισαν αισθητά και τις ανθρωποκεντρικές υποδομές της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω κανέναν από τους τομείς προσφοράς του κράτους προς το κοινωνικό σύνολο, θα τολμούσα να πω ότι ο χώρος της παιδείας είναι από τους σημαντικότερους αν όχι ο σημαντικότερος γιατί αποτελεί το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Τα κενά και οι δυστοκίες που δημιουργούνται από την κεντρική διοίκηση στην εκπαίδευση, καλείται να το καλύψει η τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και στην καθημερινή στήριξη για την λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων στους Καλλικρατικούς Δήμους.

Η κάλυψη βέβαια των αναγκών των σχολείων, από την πλευρά μας για την καλύτερη λειτουργίας τους, δυσχεραίνεται από την δραματική περικοπή των συνταγματικά κατοχυρωμένων πόρων από την κεντρική διοίκηση που δεν αποδίδονται στους ΟΤΑ. Ωστόσο, παίρνουμε αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους, χωρίς πόρους που αντιστοιχούν στην αρμοδιότητα, αλλά κυρίως μειώνονται και όλοι οι άλλοι πόροι φτάνοντας τελευταία στο 60% του γενικού συνόλου τους. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει.

Από την πλευρά μας στο λιγοστό διάστημα που έχουμε στην διοίκηση του δήμου δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε όλα τα σχολεία να ανοίξουν πανέτοιμα για να υποδεχτούν τους μαθητές όλων των βαθμίδων.

Για μας όλους στον Δήμο Αλεξάνδρειας, η παιδεία, όπως έχουμε πει και κατά την προεκλογική περίοδο, πρέπει να αποτελέσει τη βάση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής, ενός σχεδίου με κέντρο των άνθρωπο για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης προοπτικής για την τοπική κοινωνία.

Εμείς ως δημοτική αρχή, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια των παιδιών μας που κάθε χρόνο δίνουν την δική τους μάχη για να πετύχουν τους στόχους τους. Θα είμαστε στο πλευρό τους.

Εύχομαι σε όλους, μαθητές, δασκάλους και καθηγητές καθώς και στους γονείς καλή σχολική χρονιά".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69