tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ερώτηση Μπατσαρά στην Βουλή για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων διανομής γάλακτος και προώθησης φρούτων στα σχολεία

batsara

Ερώτηση προς του Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας αναφορικά με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων διανομής γάλακτος και προώθησης φρούτων στα σχολεία συνυπογράφει η Βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά με άλλους Βουλευτές. Η κ. Μπατσαρά ρωτά αν αξιοποιήθηκε το σύνολο των διαθέσιμων πόρων από τα δύο παραπάνω προγράμματα για το προηγούμενο σχολικό έτος, αλλά και αν ο σχεδιασμός και προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά περιλαμβάνει φρούτα και προϊόντα μεγάλης θρεπτικής αξίας όπως τα ροδάκινα.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα έχει στο παρελθόν αφήσει αναξιοποίητους σημαντικούς κοινοτικούς πόρους οι οποίοι είχαν σαν στόχο να προσφέρουν καθημερινά γεύματα σημαντικής διατροφικής αξίας στους μαθητές. Ενδεικτικά, την περίοδο 2010-2011 η χώρα μας αξιοποίησε σχεδόν τα μισά από τα 1,8 εκ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα από το πρόγραμμα «φρούτα στα σχολεία» ενώ μέχρι και πρόσφατα (2013) δεν συμμετείχε καθόλου στο πρόγραμμα «γάλα στα σχολεία» σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε.. Σημειώνεται ότι τα δύο παραπάνω προγράμματα που αφορούν τη διανομή φρούτων λαχανικών, γάλακτος ή γαλακτοκομικών προϊόντων αποσκοπούν αφενός στην εξασφάλιση γεύματος και στη διαμόρφωση διατροφικής παιδείας στους μαθητές και αφετέρου στη στήριξη και ανάδειξη των σχετικών γεωργικών προϊόντων που παράγει η πατρίδα μας.

Υπενθυμίζεται ότι σε σχετικές ανακοινώσεις τους στις αρχές του 2013, τα συναρμόδια Υπουργεία είχαν εξαγγείλει την υλοποίηση των δύο παραπάνω προγραμμάτων η οποία και θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος εκείνης της σχολικής χρονιάς. Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι για το τρέχον σχολικό έτος που ξεκινάει σε λίγες μέρες, στη διάθεση της χώρας μας βρίσκεται αντίστοιχο ποσό (περίπου 3 εκ. ευρώ) για τη διανομή των σχετικών προϊόντων στα σχολεία της χώρας μας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω καθώς και τη σχετικά πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Τρέφομαι σωστά – αισθάνομαι καλά / 30.01.2014) με την οποία αυξάνει τα κονδύλια για το σκοπό αυτό και εγκαινιάζει μια εκστρατεία για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων και γαλακτοκομικών προϊόντων στα σχολεία των κρατών μελών, ερωτώνται τα συναρμόδια Υπουργεία:

- Αξιοποιήθηκε το σύνολο των διαθέσιμων πόρων από τα δύο παραπάνω προγράμματα για το σχολικό έτος 2013-2014; Πόσοι μαθητές ωφελήθηκαν;

- Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τη νέα σχολική χρονιά; Συμπεριλαμβάνονται στο νέο προγραμματισμό φρούτα και προϊόντα μεγάλης θρεπτικής αξίας όπως τα ροδάκινα και η σταφίδα;

- Διαθέτουν τα συναρμόδια Υπουργεία αξιόπιστη στρατηγική για την αξιοποίηση του συνόλου των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη χώρα μας από τη νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία;»

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69