tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οι δραστηριότητες του 2ου Γυμνάσιου Νάουσας

Με τη λήξη των μαθημάτων έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας η παρουσίαση των  εννέα σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2013-14 . Ειδικότερα παρουσιάστηκαν τα εξής προγράμματα:

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Πρώτες Βοήθειες-Πρόληψη και Ασφάλεια» με υπεύθυνη την Μ. Βαταντζή. Στόχος να αποκομίσουν οι μαθητές πολύτιμες πληροφορίες για τις Α΄ βοήθειες, την πρόληψη ατυχημάτων και την αντιμετώπιση των τραυματισμών. Τα παιδιά σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα και συμμετείχαν στο  Κυνήγι Θησαυρού με μεγάλο ενθουσιασμό.

Πολιτιστικό πρόγραμμα «Λέσχη Ανάγνωσης» με υπεύθυνη την Α. Μώκα. Για 2η χρονιά οι μαθητές διάβασαν εφηβική λογοτεχνία. Συζήτησαν για τις σχέσεις των δύο φύλων, τη φιλία και τις επιρροές στην εφηβεία, συμμετείχαν σε βιωματικά σεμινάρια του συμβουλευτικού κέντρου Πρόσβαση και επισκέφθηκαν βιβλιοθήκες με σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας. 
Περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Οίνος ευφραίνει καρδίαν…» με υπεύθυνες τις Ειρ. Λάσκη , Αν. Κόγια και Μ. Ζησιμάνου. Τα παιδιά επισκέφθηκαν  οινοποιεία της περιοχής μας, συγκέντρωσαν πληροφορίες για την ιστορία, τους τρόπους καλλιέργειας του αμπελιού, την οινοποίηση, παρασκεύασαν μουστοκούλουρα και προχώρησαν σε εμφιάλωση δικού τους κρασιού και  ετικετικοποίηση .Τέλος, οργάνωσαν έκθεση με ποικιλία εδεσμάτων.

Πολιτιστικό πρόγραμμα « Έκδοση μαθητικής εφημερίδας» με τίτλο Νεανική Ματιά  και υπεύθυνη την Μ. Ζησιμάνου. Τα παιδιά πήραν συνέντευξη από συμπολίτες μας, σχολίασαν τα πολιτιστικά δρώμενα,κατέγραψαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες τους σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των νέων σε θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά.

Πολιτιστικό πρόγραμμα «Η κεραμική ως εικαστική δημιουργία μέσα στο χρόνο» με υπεύθυνη την Μ. Νικολαΐδου. Μαθητές της Α΄ τάξης κατασκεύασαν με πηλό χρηστικά αντικείμενα από την προϊστορική και ιστορική εποχή καθώς και διακοσμητικά αντικείμενα εμπνευσμένα από γιορτές, επετείους, παραδόσεις και παλιότερες εποχές. 

Πολιτιστικό πρόγραμμα «Γερμανική Εφημερίδα Ruck Zuck»  με υπεύθυνη την Θ. Τρύφων , το οποίο υλοποιείται για 4η χρονιά. Οι μαθητές παρακολούθησαν κιν/κή ταινία, επισκέφθηκαν βιβλιοθήκες, συμμετείχαν σε βιωματικό σεμινάριο με θέμα τη φιλία και τον έρωτα και πραγματοποίησαν δράσεις σε σχολικές γιορτές.

Πολιτιστικό πρόγραμμα «The poets society»  με υπεύθυνη την Αλ. Γρίβα. Οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικά και θεατρικά παιχνίδια και προχώρησαν στην ανάλυση και την οπτικοποίηση του ποιητικού λόγου. Έπαιξαν μαύρο θέατρο  «The blind men and the elephant» με θέμα την διαφορετικότητα της γνώμης και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους.

Πολιτιστικό πρόγραμμα «Οι μύθοι και η τέχνη ανθίζουν» με υπεύθυνους τους Μ. Βαταντζή, Μ.Τσελεπίδου και  Μιχ. Ελευθεριάδη. Η ομάδα εμπνεύστηκε από τα λουλούδια ως μυθολογικά πρόσωπα, από τις απεικονίσεις λουλουδιών στις τοιχογραφίες της Σαντορίνης και της Κνωσού, από αετώματα ναών και αρχαία αγγεία, από τη λαογραφία, καθώς επίσης από την ποίηση και την τέχνη. Πραγματοποίησε έκθεση αξιοποιώντας  καθημερινά υλικά, τα οποία μεταμορφώθηκαν σε περίτεχνα αγγεία και πιάτα, χρυσά στεφάνια με φύλλα βαλανιδιάς και δάφνης κ.α. Διακόσμησαν χρηστικά αντικείμενα με τεχνικές κρακελέ, ντεκουπάζ και pizzo.

Πολιτιστικό πρόγραμμα «Ελλάδα-Γαλλία-Γνωριμία» με υπεύθυνη την Αν. Κόγια. Οι μαθητές μελέτησαν την ιστορία, τη λογοτεχνία, την τέχνη αλλά και την γαλλική κουζίνα προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα τη χώρα, της οποίας τη γλώσσα μαθαίνουν. Πραγματοποίησαν αισθητική παρέμβαση στην αίθουσα Γαλλικών ζωγραφίζοντας τον χάρτη της Γαλλίας με τα εθνικά χρώματα καθώς και τους Γαλάτες ήρωες Αστερίξ και Οβελίξ. Επίσης κάποια παιδιά συμμετείχαν στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για την απόκτηση του.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69