tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επιτυχημένη η ενημερωτική ημερίδα για το Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής

Με μεγάλη επιτυχία αλλά και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα ενημέρωσης για τη λειτουργία του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Α’ Βαθμίδας Βέροιας, την Παρασκευή 13 Μαϊου 2016, στο χώρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ανάγκη ενημέρωσης για την ύπαρξη, τον τρόπο ίδρυσης αλλά και λειτουργίας του σχολείου. Το σχολείο ανήκει στη Β/θμια υποχρεωτική εκπαίδευση και παρέχει απολυτήριο Γυμνασίου. Η διάρκεια σπουδών ορίζεται στα 5 υποχρεωτικά έτη και στην Ε΄τάξη παρέχει πτυχίο με αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 2Β των ΕΠΑ.Λ. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι απόφοιτοι δημοτικού σχολείου που συνήθως φοιτούν στα τμήματα ένταξης, δηλαδή μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μετά από εισήγηση του οικείου ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κκ. Αναγνώστου Ειρήνη, Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ημαθίας, η οποία με ιδιαίτερα επικοινωνιακό λόγο ανέλυσε την έννοια των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, την ανάγκη της μετάδοσης των πληροφοριών για τη δομή και τη λειτουργία του σχολείου σε εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και στο ευρύ κοινό καθώς και για το νομοθετικό πλαίσιο της Ειδικής Εκπαιδευτικής Αγωγής. Με πολλή σημαντική παρουσία όμως και διαλεκτικό λόγο, η Διευθύντρια του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής παρουσίασε την Επαγγελματική Εκπαίδευση των Α.Μ.Ε.Α. στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές περιβάλλον αλλά και για τους σκοπούς και τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου σε πιο πρακτικό επίπεδο.

Την Ημερίδα , η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Διευθυντών και εκπαιδευτικών των δημοτικών σχολείων αλλά και των Γυμνασίων της Ημαθίας χαιρέτισαν η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κα Αναστασία Μαυρίδου, η οποία θεώρησε άθλο τη λειτουργία του σχολείου με μία σύντομή αναδρομή στα βήματα που έγιναν και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την αρχική αλλά και συνεχιζόμενη συνδρομή τον Δήμο Βέροιας και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, κο Σοφιανίδη Γεώργιο που ακούραστα συνοδεύει στο «ταξίδι» της Ειδικής Εκπαιδευτικής Αγωγής, το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ημαθίας αλλά και τους Διευθυντές των σχολείων μας και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος, ο οποίος μίλησε για την προκατάληψη, τους ενδοιασμούς που έχουν οι γονείς για να οδηγήσουν τα παιδιά τους στις υποδομές Ειδικής Αγωγής αλλά και για την επιτυχημένη ύπαρξη του συγκεκριμένου σχολείου, το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο κενό για τη συνέχιση της εκπαίδευσης .

Να τονιστεί ότι το σχολείο λειτουργεί με 24 μαθητές, οι οποίοι φοιτούν στον Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ίδρυση και του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Β΄Βαθμίδας (Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο).

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69