tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 9ου Δημοτικού Βέροιας στο Κ.Π.Ε. Γρεβενών

Από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Την Τρίτη 10-5-2016 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας που αποτελείται από τους μαθητές της Δ΄ τάξης επισκέφθηκε το Κ.Π.Ε. Γρεβενών και πήρε μέρος στο πρόγραμμα: «Όρλιακας, το βουνό των χρωμάτων».

Αφού έγινε μια πρώτη ενημέρωση, στους χώρους του Κ.Π.Ε. απολαύσαμε το σάντουιτς με το δροσερό νεράκι που μας πρόσφεραν οι φιλόξενοι εκπαιδευτικοί του. Κατόπιν, ανεβήκαμε πάλι στο λεωφορείο μας και πήγαμε στο βουνό του λύγκα, τον Όρλιακα. Εκεί, σε μια μαγευτική τοποθεσία, είδαμε, ακούσαμε, μυρίσαμε, θαυμάσαμε τις ομορφιές της ελληνικής φύσης. Μιλήσαμε, κυρίως, για την πλούσια χλωρίδα της περιοχής πλατάνια, έλατα, πεύκα, ιξούς, φράξους, κρανιές, αρκουδοπούρναρα, ίταμους και πολλά άλλα. Είδαμε ένα τεράστιο μανιτάρι, στον κορμό ενός δέντρου, που χρησιμοποιούνταν παλιά για προσάναμμα, δέντρα χτυπημένα από κεραυνούς και άλλα νεκρά από τη στενή συγκατοίκησή τους με τους κισσούς. Περπατήσαμε στα μονοπάτια της αρκούδας, είδαμε τα ίχνη της στο έδαφος αλλά και σε κολόνες της ΔΕΗ όπου ξύνει τα νύχια της, ακούσαμε τις μελωδίες πουλιών.

Γεμάτοι με όλες αυτές τις όμορφες εικόνες και γνώσεις πήραμε το δρόμο της επιστροφής, κουρασμένοι αλλά και χαρούμενοι γι’ αυτή την όμορφη επίσκεψη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69