tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια στην Κοζάνη

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας επισκέφτηκαν  την περασμένη εβδομάδα την όμορφη πόλη της Κοζάνης. Τα παιδιά με εφόδιο τον ενθουσιασμό τους και την αγάπη τους για γνώση οργάνωσαν σε συνεργασία με τις δασκάλες τους ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα δραστηριοτήτων για την εξόρμησή τους.

Πρώτη στάση; Το Ιστορικό – Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο. Το μουσείο αυτό βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και αποτελείται από τέσσερις ορόφους καθένας από τους οποίους φιλοξενεί εκθέματα διαφορετικής θεματολογίας. Στον πρώτο όροφο οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ευρήματα από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι και τους νεότερους χρόνους. Στο δεύτερο όροφο ταξίδεψαν στο χρόνο ξεκινώντας από το 7000 π.Χ και φτάνοντας μέχρι την Άλωση της Πόλης το 1453. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν σε μια ιστορική έκθεση με αντικείμενα από τους μεγαλύτερους πολέμους που έπληξαν την Ελλάδα στα νεότερα χρόνια. Τέλος, οι μαθητές ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους με τη Λαογραφική έκθεση από τα 1640 έως τα 1960.

Επόμενη στάση για τους μικρούς ταξιδιώτες  ήταν το Δημοτικό Πάρκο της πόλης. Το καταπράσινο πάρκο με την πλούσια βλάστηση και τα εντυπωσιακά σιντριβάνια αποτέλεσε το ιδανικότερο μέρος για ξεκούραση, περίπατο και συζητήσεις. Άλλωστε ο καιρός επιφύλαξε στους μικρούς εκδρομείς μια υπέροχη, ηλιόλουστη μέρα! Τα παιδιά απόλαυσαν το τοπίο και αφού το "εξερεύνησαν" τις διαφορετικές γωνιές του πάρκου και ετοιμάστηκαν για την τελευταία στάση στην εκδρομή τους.

Το Πάρκο του Αγίου Δημητρίου, η ιδανική κατάληξη για τους μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων! Το πάρκο έμοιαζε με μια καταπράσινη όαση μέσα στην πόλη και αποτέλεσε το πλέον κατάλληλο μέρος για παιχνίδι. Οι μικροί ταξιδιώτες έπαιξαν διάφορα παιδαγωγικά παιχνίδια με τις δασκάλες τους και όταν πια κουράστηκαν συγκεντρώθηκαν στο αναψυκτήριο του πάρκου όπου απόλαυσαν ένα πλούσιο γεύμα για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Η ώρα για την επιστροφή έφτασε και παιδιά και δασκάλες με βαριά καρδιά πήραν το δρόμο της επιστροφής.

Η εκδρομή άφησε τις ομορφότερες εντυπώσεις σε όλους, βοήθησε τα παιδιά να συσφίξουν τις σχέσεις τους και να κάνουν έναν απολογισμό μιας υπέροχης σχολικής χρονιάς! 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69