tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βραβεύθηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου

Ειδική εκδήλωση με σκοπό την βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, έγινε από την Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και το Ερευνητικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης.

Είναι χαρακτηριστικό πως στον εφετινό διαγωνισμό δεν δόθηκαν χρηματικά έπαθλα, αλλά τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν στην οργάνωση «Λάμψη», που βοηθάει παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, μιας και για κάθε συμμετοχή, οι οργανωτές διέθεσαν ένα ευρώ, στην οργάνωση, σε μία κίνηση γεμάτη συμβολισμό.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν, ο Γιώργος Παρχαρίδης πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ).

Ο Χρήστος Τοπαλίδης πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), ο Γρηγόρης Κεσαπίδης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της ΠΟΕ, ο Θεοδόσης Κυριακίδης υπεύθυνος του Ερευνητικού Κέντρου του «Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα» και ο Ευστάθιος Πελαγίδης ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια έγινε η βράβευση των μαθητών του δημοτικού οι οποίοι συμμετείχαν με ζωγραφιές, ακολούθησε η βράβευση των μαθητών γυμνασίου και η ανάγνωση της έκθεσης που έλαβε το πρώτο βραβείο. Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση των μαθητών λυκείου και η ανάγνωση της έκθεσης που έλαβε το πρώτο βραβείο.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως οι μαθητές τόσο του δημοτικού, όσο και του γυμνασίου και του λυκείου αναφέρθηκαν για το γεγονός που τους παρακίνησε να πάρουν μέρος στο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό.

Στο δημοτικό

Στο δημοτικό το πρώτο βραβείο έλαβε ο Θοδωρής Κρομμύδας από το 1ο δημοτικό σχολείο Σπάρτης, το 2ο βραβείο η Γεωργία Μπαλτατζίδου από το δημοτικό σχολείο Κοπανού Νάουσας και το τρίτο βραβείο η Δήμητρα Καραγιάννη από το δημοτικό σχολείο Κοπανού Νάουσας. Έπαινο πήραν οι ζωγραφιές: Πρώτος έπαινος στον Παρασκευά Δρακουλέλη από το 2ο δημοτικό σχολείο Οβρυάς, δεύτερος έπαινος στις Άντζελα Γκιώκα και Αναστασία Κεσανίδη από το 12ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου, τρίτος έπαινος από την Ελευθερία Γκουτσίδου από το 1ο δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας, τέταρτος έπαινος στις Μαριάννα Παπαδοπούλου και Σάρα Χαρίση από το 1ο δημοτικό σχολείο Μενεμένης, πέμπτο έπαινο στην Όλγα Μαρκοπούλου και Δήμητρα Γαλατσοπούλου από το 1ο δημοτικό σχολείο Μενεμένης, έκτος έπαινος στην Μαρισόφη Μπέκου από το 11ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου και έβδομος έπαινος στον Άνθιμο Χαμάλη από το 8ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου.

Στο γυμνάσιο

Το πρώτο βραβείο στις εκθέσεις των μαθητών του γυμνασίου έλαβε η Αικατερίνη Γκίκα (Β’ τάξη) από τα σύγχρονα εκπαιδευτήρια Μάνεση, το δεύτερο βραβείο έλαβε ο Χρήστος Γκουτσίδης (Γ’ τάξη) από το 1ο γυμνάσιο Αλεξάνδρειας Ημαθίας και το τρίτο βραβείο ο Δημήτρης Κούτσιας (Β’ τάξη) από τα εκπαιδευτήρια «ΑΘΗΝΑ».

Στο λύκειο

Το πρώτο βραβείο στις εκθέσεις των μαθητών του λυκείου έλαβε ο Χρήστος Τσαγκάρης (Γ’ τάξη) από Ζάνειο Π.Π. ΓΕΛ Πειραιά, το δεύτερο βραβείο έλαβε η Σοφία – Αρδιάδνη Κουρή (Γ’ τάξη) από το λύκειο Βαρβάκειο ΓΕΛΠ.Π. και το τρίτο βραβείο έλαβε η Σαββίνα Κριθαρίδου (Α’ τάξη) από το 1ο γενικό λύκειο Καλυβίων.

Και μικρότεροι

Φέτος στον διαγωνισμό συμμετείχαν και παιδιά μικρότερης ηλικίας από εκείνη που ορίζουν οι όροι, δηλαδή ενώ ο διαγωνισμός αφορά παιδιά από την Δ’ έως την ΣΤ’ δημοτικού σχολείου, συμμετείχαν μικρότερες ηλικίες, ακόμη και από το νηπιαγωγείο.

Η οργανωτική επιτροπή επιθυμώντας να βραβεύσει και αυτήν την προσπάθεια αποφάσισε να δώσει επιπλέον πέντε επαίνους (εκτός διαγωνισμού).
Έπαινο εκτός διαγωνισμού πήραν οι ακόλουθες συμμετοχές.

Πρώτος έπαινος στην ομαδική εργασία στο 8ο νηπιαγωγείο Ευόσμου. Δεύτερος έπαινος στην Ελισσάβετ Σπυρίδου από το 2ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς, τρίτος έπαινος στον Αντώνη Γατουρτζίδη από το δημοτικό σχολείο Κοπανού Νάουσας, τέταρτος έπαινος στον Γιώργο Υφαντίδη από το Α’ δημοτικό σχολείου Κοπανού Νάουσας και πέμπτος έπαινος στην Ελένη Ερμοροπούλου από το 2ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς.

Η νηπιαγωγός του 8ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Ευόσμου Νατάσα Σεριάδου, η οποία παρευρέθηκε στην απονομή έδωσε «τα συγχαρητήρια στα νήπια και προνήπια μου που συμμετείχαν στον 5ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων και πέντε ετών, αντιλαμβάνονται τις δύσκολες καταστάσεις της ζωής και τις εκφράζουν υπέροχα στο χαρτί μέσα από τη ζωγραφική τους».

Στην εκδήλωση βράβευσης του πανελλήνιους μαθητικού διαγωνισμού παραβρέθηκαν ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην βουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ Επαμεινώνδας Φαχαντίδης, ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδας της ΠΟΕ Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο εκπρόσωπος του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης της ΠΟΕ Ηρακλής Τσακαλίδης και αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου, ο πρώην πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης Κώστας Αποστολίδης, ο πρόεδρος του σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» Αριστείδης Κυριακίδης, το μέλος της διοίκησης του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης της ΠΟΕ Γιώργος Μαυρομάτης, ο καθηγητής νευροχειρουργικής του ΑΠΘ Παναγιώτης Σελβιαρίδης, η ζωγράφος – αγιογράφος Σοφία Αμπερίδου, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων και επιστήμονες.

πηγή: http://efxinospontos.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69