tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δράσεις του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 επισκέφθηκε την Στ’ τάξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, η αστυνομικός κ. Αγγελική Μπαξεβανίδου.

Αφορμή για την επίσκεψη αυτή ήταν η ενότητα «Ατυχήματα» του μαθήματος της Γλώσσας.

Τα παιδιά δέχτηκαν με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό την κ. Μπαξεβανίδου, η οποία τους μίλησε για τον ΚΟΚ και συγκεκριμένα για τους κανονισμούς που ισχύουν για τα ποδήλατα που, δυστυχώς, όπως καθημερινά διαπιστώνουμε, τα παιδιά τους αγνοούν.

Το κακό ξεκινάει από το γεγονός ότι το ποδήλατο θεωρείται παιχνίδι και όχι μεταφορικό μέσο και πολλές φορές αυτό «ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» κρύβει κινδύνους, που κανένας μας δεν συνειδητοποιεί.

Τα παιδιά, αφού άκουσαν όλα όσα είχε να τους πει, βομβάρδισαν στην κυριολεξία την αστυνομικό με τις απορίες και τις ερωτήσεις τους.

Τελικά, συνειδητοποίησαν ότι όλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν κινούνται στο δρόμο είτε με το ποδήλατο είτε με τα πόδια.

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε την Στ΄ τάξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας,  η κ. Φανή Μπασιούρη του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΣΒΑΣΗ».

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης «Ούτε καλύτερος, ούτε χειρότερος …. Αλλά διαφορετικός», που υλοποιεί η Στ΄ τάξη φέτος.

Τα παιδιά δέχτηκαν με χαρά και πολύ ενδιαφέρον την κ. Μπασιούρη και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δραστηριότητες, που τους είχε ετοιμάσει, σχετικά με τη διαφορετικότητα και πώς να την αποδεχόμαστε κι όχι να τη φοβόμαστε.

Υπήρξε καταιγισμός ιδεών, τα παιδιά έφτιαξαν ιστορίες, και έπαιξαν παιχνίδια ρόλων σε μία τάξη που θύμιζε πολύβουη κυψέλη.

Τελικά, τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι όλοι μας είμαστε διαφορετικές και μοναδικές προσωπικότητες και αυτή η ποικιλία είναι που κάνει τον κόσμο μας όμορφο. Άλλωστε όπως είπαν στο τέλος  με μια φωνή τα  παιδιά: «ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΤΟ ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!»

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69