tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Λαογραφική έκθεση στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

Με αφορμή το μάθημα της γλώσσας (ενότητα 13, 'Μες το μουσείο'  και ενότητα 14 ‘Με προσκαλούν και προσκαλώ’), οι μαθητές της Β' Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας, “Ι. Σαφαρίκας-Ι. Μπαρμπαρούσης”, πραγματοποίησαν μια λαογραφική έκθεση με αντικείμενα παλιάς εποχής που έφερε ο καθένας από το σπίτι του.

Οι μαθητές ανέλαβαν όχι μόνο να δημιουργήσουν τη δική τους έκθεση αλλά και να ετοιμάσουν οι ίδιοι τις προσκλήσεις με τις οποίες κάλεσαν τις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου. Με τον τρόπο αυτό ήρθαν σε επαφή με αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα οι άνθρωποι και πλέον θεωρούνται ξεπερασμένα, αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο συντάσσουμε μικρά κείμενα που να εξηγούν και να περιγράφουν ένα αντικείμενο, μιας και μέσα από την έκθεση οι μαθητές έπρεπε να παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους τα εν λόγω αντικείμενα. Τέλος, με τη δημιουργία των δικών τους προσκλήσεων έμαθαν τον τρόπο με τον οποίο καλούμε τους άλλους αλλά και τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει μια πρόσκληση ώστε να είναι ολοκληρωμένη.

Η έκθεση ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές που έβλεπαν τους συμμαθητές τους να ρωτούν με ενδιαφέρον πληροφορίες για όσα αντικείμενα τους φαίνονταν περίεργα. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69