tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δράσεις του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας

 

Από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου η Ε΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας. Αφορμή ήταν η ενότητα “Βιβλία και βιβλιοθήκες” του μαθήματος της Γλώσσας.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον υπέροχο χώρο από την υπεύθυνη κ. Αναστασία Κωνσταντίνου, έκαναν ερωτήσεις και ενημερώθηκαν για τον κανονισμό λειτουργίας της και δανεισμού βιβλίων.

Έκαναν παρουσιάσεις των αγαπημένων τους βιβλίων και συγγραφέων στον πιο κατάλληλο γι’ αυτή τη δραστηριότητα χώρο και ήρθαν σε επαφή με σπάνια, ενδιαφέροντα και … παράξενα βιβλία.

Ήταν μια καλή ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο του βιβλίου και να αποκτήσουν καινούριες… χάρτινες φιλίες.

Στα 3- 5 Πηγάδια για σκι

Την Τρίτη 9/2, η Ε΄ και Στ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκαν το χιονοδρομικό κέντρο της πόλης μας. Τα παιδιά συνόδευαν οι δασκάλες τους κ. Σγουρίδου και Φειδάντση, ο Διευθυντής κ. Παπαγεωργίου και ο γυμναστής κ. Δεληχρήστος Χρήστος.

Ο καιρός ήταν υπέροχος και τα παιδιά με την καθοδήγηση του γυμναστή αλλά και ειδικού δασκάλου έκαναν μάθημα σκι. Για κάποιους ήταν η πρώτη επαφή με το άθλημα, άλλοι τόλμησαν την  πρώτη τους δειλή κατάβαση και …….οι τούμπες ήταν πολλές και απολαυστικές! Οι πιο έμπειροι αποδείχτηκαν πολύτιμοι βοηθοί.

Ήταν μια όμορφη, πλούσια σε δράση και …διασκεδαστική μέρα!

Επίσκεψη στο Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας

Την Τρίτη 9/2  οι Α΄, Β΄, Γ΄ και την Τετάρτη 10/2 οι Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεις του σχολείου μας αντίστοιχα,  επισκέφτηκαν το “σπίτι” του Λ. Ε. Ν. Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Λ.Ε.Ν., που γιορτάζοντας τα 50 χρόνια λειτουργίας του, πραγματοποιεί διάφορες δράσεις.

Έγινε παρουσίαση στα παιδιά από τις κυρίες του Λυκείου της τοπικής παραδοσιακής φορεσιάς, αντρικής, γυναικείας και παιδικής με ενδιαφέρουσες πληροφορίες και πλούσιο οπτικό υλικό.

Τα παιδιά είδαν και έμαθαν πολλά για την ναουσαίικη παραδοσιακή φορεσιά και μάλιστα με άμεσο τρόπο, αφού στο τέλος της παρουσίασης οι κυρίες έντυσαν κάποια από τα  παιδιά με φορεσιές από την ιματιοθήκη τους.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν επίσης στο χώρο και πήραν μια γεύση της καθημερινότητας μιας άλλης εποχής. Έφυγαν ευχαριστημένα και πιο πλούσια σε εικόνες και εμπειρίες.

Στο σχολείο, οι μεγαλύτερες τάξεις συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με όσα είδαν και άκουσαν, ενώ οι μικρότερες ζωγράφισαν σχετικές εικόνες.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69