tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΕΛΜΕ Ημαθίας: "Πρώτο βήμα ρήξης με την κυβέρνηση στις 12 Νοέμβρη"

elme aper

Απεργιακό κάλεσμα στην εκπαιδευτική κοινότητα απηύθυνε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε η ΕΛΜΕ Ημαθίας. : «Το κυρίαρχο θέμα είναι η γενική απεργία στις 12 Νοέμβρη. Το τρίτο μνημόνιο φέρνει αντιλαϊκά μέτρα, και μας βρίσκει αντίθετους. Έρχονται μειώσεις μισθών, αξιολογήσεις καθηγητών . Η απεργία στις 12/11 είναι το πρώτο βήμα ρήξης και καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν».

 

Μιλώντας για τα κενά στα σχολεία, ο κ. Μαυρομάτης σημείωσε: «Τα σχολεία ξεκίνησαν με πολλά προβλήματα. Την τελευταία πενταετία συνταξιοδοτήθηκαν περισσότεροι από 17.000 καθηγητές χωρίς να γίνουν προσλήψεις. Η κυβέρνηση προσπαθεί με αναπληρωτές να καλύψει τα κενά. Στην Ημαθία έχουμε κενό 800 ωρών εβδομαδιαία (35 καθηγητές πλήρους απασχόλησης λείπουν). Το πρόβλημα θα διαιωνίζεται όσο δεν γίνονται προσλήψεις».

"Δεν θέλουμε ο κλάδος μας να συμβιβαστεί με το δεδομένο ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι" σημείωσε ο Μιχάλης Γαλούζης.

Ο κ. Μαυρομάτης αναφέρθηκε και στις αλλαγές που έγιναν στον εκπαιδευτικό χώρο. «Το νέο έτος είχαμε κάποιες αλλαγές. Επανήλθαν οι καθηγητές ΕΠΑΛ, καταργήθηκε το νέο Λύκειο, δεν εφαρμόστηκαν τα νέα προγράμματα σπουδών, πάγωσε η αξιολόγηση, καταργήθηκε η πολιτική επιστράτευση, άλλαξε ο τρόπος επιλογής διευθυντών σχολείων. Όλα αυτά τα κατακτήσαμε με τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος» σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Γιάννης Μαυρομάτης.

Στην συνέντευξη τύπου, τον πρόεδρο πλαισίωσαν και τα μέλη Αλέκος Μόσχος, Σοφία Καλογερίδου, Χαρά Αξούριστου, Μιχάλης Γαλουζής.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69