tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ιδιωτικά σχολεία, σχολές ΙΒ και ξενόγλωσση εκπαίδευση

Το σχολικό πρόγραμμα σπουδών παραμένει σταθερό σε όλα τα σχολεία ακόμη κι αν αυτά παρουσιάζουν διαφορές, ως προς το εκπαιδευτικό σύστημα που ακολουθούν, ή ακόμη και ως προς τα λοιπά επιλεγόμενα και υποχρεωτικά μαθήματα που παρέχουν στον κύκλο σπουδών που έχουν δημιουργήσει.

Τα ιδιωτικά σχολεία έχουν μεγάλη παράδοση στην διδασκαλεία ξένων γλωσσών και πιο συγκεκριμένα στην διδασκαλεία των Αγγλικών, κυρίως γιατί σύμφωνα με την πολιτική τους, ο μαθητής που θα αποφοιτήσει από τις εγκαταστάσεις τους με εύσημα και καλούς βαθμούς, θα βρεθεί σε μια θέση εργασίας ή σε κάποιο πανεπιστήμιο της Αγγλίας και γενικότερα του εξωτερικού, σε φορείς και ιδρύματα, με τα οποία τα ιδιωτικά σχολεία διατηρούν συνεργασίες.

Στα ιδιωτικά σχολεία είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταλάβουν οι γονείς ότι τα χρήματα που επενδύουν για την εκπαίδευση του παιδιού τους δεν αφορούν μόνο τον βασικό κύκλο σπουδών αλλά και την επαγγελματική αποκατάσταση του παιδιού αργότερα, με το εκπαιδευτήριο στο οποίο ανήκει, να του ανοίγει τον δρόμο στον χώρο εργασίας, ξεκινώντας ήδη από νωρίς την δημιουργία ενός ικανοποιητικού βιογραφικού σημειώματος, που θα το διευκολύνει να αυξήσει τις πιθανότητες να βρει δουλειά στους τομείς που επιθυμεί.

Αυτός είναι και ο λόγος που σε πολλά σχολεία, η διδασκαλεία δεν παρέχεται στα Ελληνικά αλλά στα Αγγλικά ώστε τα παιδιά να εξοικειώνονται με την χρήση και την ομιλία της ξένης γλώσσας. Η ευφράδεια λόγου άλλωστε, είναι πολύ σημαντική για την συνεργασία και την λειτουργία των παιδιών στο ξενόγλωσσο εργασιακό περιβάλλον.

Κατά τον ίδιο τρόπο, λειτουργούν και οι σχολές ΙΒ οι οποίες όμως εντάσσονται περισσότερο στα πλαίσια της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης

Σε ένα ιδιωτικό σχολείο, το παιδί ήδη από τις τάξεις του γυμνασίου, παρακολουθεί όλα τα μαθήματα στα Αγγλικά. Στις σχολές ΙΒ το παιδί έχει ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, μπορεί και σε ένα σχολείο που τα μαθήματα παραδίδονται στα Ελληνικά, και συμμετέχει στην σχολή για να διδαχθεί ένα συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών το οποίο διδάσκεται στα Αγγλικά.

Στις σχολές αυτές οι καλύτεροι απόφοιτοι επίσης έχουν εξασφαλισμένο επαγγελματικό μέλλον αφού ακολουθείται η ίδια πολιτική με αυτή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τα παραπάνω μπορείτε να επικοινωνήσετε με το αγγλόφωνο σχολείο Campion. Το προσωπικό του είναι στην διάθεσή σας για λύσει όλες τις απορίες σας.  

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69