tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Μαθήματα ζωής και συμπερίληψης στο Φιλίππειο από τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βέροιας

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, στο Αθλητικό Κέντρο Φιλίππειο, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Βέροιας με τον ΚΦΑ Αλέξανδρου Καραϊωσήφ, στο πλαίσιο της δράσης «Ενεργός Πολίτης», σε μια ημερίδα αφιερωμένη στον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία.

Ο χώρος του γηπέδου του γυμναστηρίου διαμορφώθηκε κατάλληλα, ώστε να φιλοξενήσει παραολυμπιακά αθλήματα αλλά και αθλήματα αναπήρων που δεν εντάσσονται στο ολυμπιακό πρόγραμμα. Η οργάνωση ήταν τέτοια που επέτρεψε στους μαθητές να γνωρίσουν βιωματικά τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις κάθε αγωνίσματος.

Ο κ. Καραϊωσήφ παρουσίασε αναλυτικά το κάθε άθλημα, εξηγώντας τους κανόνες, τον εξοπλισμό και τις προσαρμογές που απαιτούνται. Ακολούθησε η ενεργή συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι, χωρισμένοι σε ομάδες, δοκίμασαν διαδοχικά χάντμπολ σε αμαξίδιο, ποδόσφαιρο ακρωτηριασμένων, ποδόσφαιρο τυφλών, παραμπάντμιντον, βόλεϊ καθιστών και μπότσια.

Το ενδιαφέρον των μαθητών παρέμεινε αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης. Η ζωντανή συμμετοχή, οι εύστοχες ερωτήσεις και η προθυμία τους να ανταποκριθούν στις ιδιαιτερότητες κάθε αθλήματος ανέδειξαν όχι μόνο την κατανόηση, αλλά και τον σεβασμό τους απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αθλητές με αναπηρία.

Η ημερίδα πέτυχε τον βασικό της στόχο: την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα αναπηρίας και τη συνειδητοποίηση του υψηλού επιπέδου οργάνωσης και αγωνιστικής ποιότητας του παράλληλου αυτού αθλητικού τομέα. Περισσότερο από μια αθλητική εμπειρία, αποτέλεσε ένα ουσιαστικό μάθημα αποδοχής, ισότητας και ενεργού συμμετοχής στην κοινωνία.

color feel banner

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69