Μαγειρεύοντας με αγάπη: Ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς θα στείλει μήνυμα αλληλεγγύης από το 9ο Δημοτικό Βέροιας
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας θα φιλοξενήσει μια ιδιαίτερη και βαθιά ανθρώπινη εκδήλωση, με καλεσμένο τον Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά.
Ο Μάκης Καλαράς θα επισκεφθεί το σχολείο και, μέσα από μια βιωματική δράση, θα μαγειρέψει για τους τρόφιμους του Γηροκομείου Βέροιας, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα κοινωνικής προσφοράς, αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Η δράση αυτή προάγει τη συμπερίληψη και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αναπηρίας, αναδεικνύοντας ότι η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας. Παράλληλα, ενισχύει την αξία του εθελοντισμού και της ενεργής συμμετοχής στην κοινωνία.
Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, το σχολείο μας λειτουργεί ως πυλώνας συνεργασίας ανάμεσα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την τοπική κοινωνία, καλλιεργώντας στάσεις ζωής που βασίζονται στον σεβασμό, τη συνεργασία και την κοινωνική ευθύνη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι όταν η σχολική κοινότητα ενώνεται, μπορεί να δημιουργήσει εμπειρίες με ουσιαστικό παιδαγωγικό και κοινωνικό αποτύπωμα.














