tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Η Ευρώπη επενδύει στην ποιότητα της διατροφής και την υγεία – Σημαντική δράση Erasmus+ από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, στις 7 Ιουνίου, αναδεικνύεται η σημασία της ορθής διαχείρισης των τροφίμων, όχι μόνο για την υγεία των καταναλωτών αλλά και για τη βιωσιμότητα του διατροφικού μας συστήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, ξεχωριστή θέση κατέχει το εκπαιδευτικό σχέδιο Erasmus+ που υλοποιήθηκε από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (ΕΚ) Βέροιας, με τη συμμετοχή μαθητών από τους τομείς Γεωπονίας και Υγείας.

Οι μαθητές ταξίδεψαν στην Καταλονία, όπου πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε καινοτόμες επιχειρήσεις και εξειδικευμένους οργανισμούς του κλάδου τροφίμων. Μέσα από τη βιωματική μάθηση και την άμεση επαφή με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα, απέκτησαν κρίσιμες δεξιότητες και πολύτιμα επαγγελματικά εφόδια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος:

  • Ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των λειτουργικών τροφίμων και τη διατροφική υποστήριξη ειδικών πληθυσμών.

  • Εκπαιδεύτηκαν στις βασικές αρχές του ηλεκτρονικού εμπορίου τροφίμων, προσεγγίζοντας τις νέες απαιτήσεις της αγοράς.

  • Ανέπτυξαν δεξιότητες στη σύνθεση συνταγών και στη δημιουργία εξατομικευμένων διαιτολογίων με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

  • Συμμετείχαν ενεργά στη δημιουργία παραδοτέων, όπως παρασκευές λειτουργικών τροφίμων και παρουσιάσεις ειδικών συνταγών.

  • Εμβάθυναν στην έννοια της διατροφικής συνείδησης και ενίσχυσαν την αυτοεκτίμησή τους, μέσα από ένα σύγχρονο μοντέλο εκπαίδευσης που συνδυάζει θεωρία και πράξη.

Η δράση αυτή δεν εξόπλισε μόνο τους μαθητές με εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων, αλλά ενίσχυσε την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και την ετοιμότητά τους για τη σύγχρονη αγορά εργασίας. Σε έναν κόσμο όπου η διατροφική ασφάλεια αποτελεί παγκόσμια πρόκληση, τέτοιες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες αποδεικνύουν τον κομβικό ρόλο των νέων στην προώθηση της υγείας, της ποιότητας και της καινοτομίας.

Το μέλλον της ασφάλειας τροφίμων χτίζεται σήμερα – και οι μαθητές του 1ου ΕΚ Βέροιας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69