tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μήνυμα των Καθηγητών της Αγγλικής των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας

iev

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της και στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας «Ι. Σαφαρίκας-Ι. Μπαρμπαρούσης», κάνουμε όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή τον απολογισμό μας. Οι τρεις καθηγητές της Αγγλικής συνεδρίασαν με σκοπό να «βαθμολογήσουν» τα βιβλία που επιλέχθηκαν για τη φετινή σχολική χρονιά, να εντοπίσουν τις αδυναμίες των μαθητών, αλλά και των μεθόδων διδασκαλίας που επιλέχθηκαν, και να προτείνουν νέα δεδομένα για τη σχολική χρονιά 2015-2016.

Μέσα από το διάλογο και την ειλικρινή αυτοκριτική, οι τρεις συνάδελφοι διαπίστωσαν ακόμη μία φορά ότι οι μέθοδοι διδασκαλίας μπορεί να εμπλουτίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με βάση αποτελέσματα ερευνών που έχουν διεξαχθεί, στην πράξη όμως αντιλαμβάνεται κανείς ότι το εκάστοτε τμήμα -και κατ' επέκταση ο εκάστοτε μαθητής- είναι μοναδικό, κι ως εκ τούτου, οι μέθοδοι και οι προσεγγίσεις οφείλουν αν προσαρμόζονται ανάλογα με τα δεδομένα, τις απαιτήσεις και τις ανάγκες που προκύπτουν. Το ίδιο ισχύει επακολούθως και για τα βιβλία των εκδοτικών που επιλέγονται, μιας και έχει παρατηρηθεί ουκ ολίγες φορές ότι τη μία χρονιά η ύλη μπορεί να καλυφθεί πλήρως, ενώ την επόμενη όχι, γεγονός που σχετίζεται με την ιδιομορφία του τμήματος.

Παράλληλα, μιας και ήδη διανύουμε την περίοδο εξετάσεων -τόσο των ενδοσχολικών όσο και των εξετάσεων γλωσσομάθειας (FCE, ECCE, ESB, KPG, ECPE, κλπ)-, οι καθηγητές της Αγγλικής θα ήθελαν να ευχηθούν σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία και να παραθέσουν παρακάτω κάποιες σκέψεις-συμβουλές, για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

1. Το υπερβολικό άγχος είναι ο χειρότερος σύμβουλός σου σε περίοδο εξετάσεων.

2. Ο ύπνος αποτελεί ζωτικής σημασίας παράγοντα για την επιτυχία σου. Τα ξενύχτια σε περιμένουν το καλοκαίρι, το οποίο θα είναι σίγουρα πιο διασκεδαστικό αν τα αποτελέσματά σου είναι ικανοποιητικά.

3. Να τρέφεσαι σωστά και πίνεις πολλά υγρά (όχι, δεν αναφερόμαστε σε αλκοόλ).

4. Να πραγματοποιείς συστηματικό διάβασμα με διαλείμματα των 10 λεπτών ανά μία ώρα.

5. Το παν είναι η σοβαρή και ειλικρινής προσπάθεια.

6. Σίγουρα ο βαθμός δεν είναι το παν, αλλά αποτελεί δείκτη της προσπάθειας που έχεις κάνει όλη τη χρονιά.

7. Κακιά στιγμή δικαιούται ο καθένας μας, οπότε φρόντισε να είσαι συγκεντρωμένος και ήρεμος.

8. Βοηθάει πολύ το να προσπαθήσεις να διδάξεις σε ένα φανταστικό πρόσωπο κάτι που σε δυσκολεύει. Ανέλαβε δηλαδή το ρόλο του καθηγητή την ώρα που κάνεις τον έλεγχό σου.

9. Να διαβάσεις αρκετές φορές τις οδηγίες προκειμένου να αντιληφθείς πλήρως τι σου ζητάει η κάθε άσκηση.

10. Αν έχεις άγνωστες λέξεις -που θα έχεις- ΜΗΝ πανικοβληθείς. Προσπάθησε να καταλάβεις το νόημα από το γενικότερο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η εκάστοτε λέξη.

11. Αφού τελειώσεις όλες τις ασκήσεις, έλεγξε ψύχραιμα το γραπτό σου.

12. Μη βιάζεσαι να τελειώσεις. Ναι, το γοργόν και χάρη έχει, αλλά όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Καλύτερος μαθητής δεν είναι αυτός που τελειώνει πρώτος, αλλά αυτός που έχει τα περισσότερα σωστά παραδείγματα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69