Το Γυμνάσιο Πλατέος στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας 2025
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ενθουσιασμό συμμετείχε το Γυμνάσιο Πλατέος στο «Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας: Προωθώντας την Καινοτομία 2025», το οποίο διεξήχθη στα Γιαννιτσά από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου. Η διοργάνωση συγκέντρωσε μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα, με 55 καινοτόμα εκπαιδευτικά έργα που παρουσιάστηκαν τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά.
Το Γυμνάσιο Πλατέος έδωσε το παρών την Τετάρτη 5 Μαρτίου, εκπροσωπούμενο από μαθητές και μαθήτριες του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Η Ρομποτική στις Φυσικές Επιστήμες». Οι μαθητές παρουσίασαν δύο εξαιρετικά εκπαιδευτικά έργα:
🔹 «Προσδιορισμός ταχύτητας με τη χρήση ρομποτικού αυτοκινήτου», ένα πείραμα φυσικής που αξιοποιεί την εκπαιδευτική ρομποτική για την ανάλυση της κίνησης.
🔹 Συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό «CanSat in Greece 2025», όπου οι μαθητές εργάζονται στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στον τομέα της αεροδιαστημικής.
Επιπλέον, 20 μαθητές και μαθήτριες του ομίλου έλαβαν μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό 3D-σχεδίασης με το πρόγραμμα Tinkercad, αναδεικνύοντας τις δεξιότητές τους στη δημιουργική σχεδίαση και την τεχνολογία.
Η συμμετοχή στο φεστιβάλ αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), να ενισχύσουν την ομαδικότητα και την κριτική σκέψη και να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της ρομποτικής και της τεχνολογίας.
Οι μαθητές του Γυμνασίου Πλατέος εντυπωσίασαν με το ταλέντο και την αφοσίωσή τους, αποσπώντας θετικά σχόλια για τις παρουσιάσεις τους. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του Ομίλου ήταν η κα. Άννα Μπρισίμη και ο κ. Βασίλειος Πλατσάς, που καθοδήγησαν με επιτυχία την ομάδα στο συναρπαστικό αυτό ταξίδι γνώσης και καινοτομίας.