tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρέμβαση της Φρόσως Καρασαρλίδου για τη μετεστέγαση του Μουσικό Σχολείου Βέροιας

karasarlidoy vouli

Το θέμα της στέγαση του Μουσικού Σχολείου Βέροιας θίγει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου με ερώτησή της στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καταθέτοντας το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, της Διεύθυνσης Β'βάθμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Διδασκόντων για τη μεταφορά του σε έκταση με κτιριακές υποδομές κυριότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στον οικισμό Αγίας Βαρβάρας.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση:

Η στέγαση αποτελεί το κυριότερο και εξαιρετικά επείγον προς επίλυση πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Το Σχολείο στερείται των βασικών κτιριακών υποδομών που χαρακτηρίζουν τα Μουσικά Σχολεία, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται σημαντικά η σωστή ανάπτυξη και λειτουργία του.

Το Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο- Λύκειο) Βέροιας, ιδρύθηκε το 2009 και στα έξι (6) χρόνια λειτουργίας του γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη καθώς κάθε χρόνο συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες αιτήσεις για εισαγωγή μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου. Το ΦΕΚ ίδρυσης του σχολείου (ΦΕΚ 1173/17-6-2009, Τεύχος Β' ) προβλέπει τη δημιουργία δύο (2) τμημάτων ανά τάξη. Λόγω έλλειψης χώρου όμως, αυτό δεν είναι εφικτό και αναγκαστικά απορρίπτονται μαθητές που πετυχαίνουν στις εισαγωγικές κατατακτήριες εξετάσεις. Οι ανάγκες για την ομαλή και αξιοπρεπή λειτουργία ενός Μουσικού Σχολείου είναι αυξημένες ως προς ιδιαίτερους χώρους, όπως συναυλιών, ειδικών μαθημάτων και μουσικών συνόλων, αίθουσα χορού, τραπεζαρία για τη σίτιση των μαθητών κ.α.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69