tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επιτυχημένο το εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, στις 15 και 16 Μαΐου 2015, το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στην Εκπαίδευση.
Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, τον Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και το Κέντρο Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Τις εισηγήσεις παρουσίασαν οι: Ρένα Μόλχο (Δρ Ιστορίας), Γιώργος Λιόλιος (δικηγόρος-συγγραφέας), Δημήτρης Μαυροσκούφης (καθηγητής ΑΠΘ), Δημήτρης Γουλής (εκπ/κός, δρ Επιστημών Αγωγής), Ολυμπία Μπέτσα (εκπ/κός), Γιώργος Κόκκινος (καθηγητής Παν/μίου Αιγαίου), Γιώργος Αντωνίου (συνεργάτης του Διεθνούς Παν/μίου), Ευγενία Αλεξάκη (Δρ Ιστορίας-ΕΑΠ), Έλλη Λεμονίδου (Επικ. καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών), Κωνσταντία Λιούζα (ΜΔΕ Παιδαγωγικής), Δώρα Σεΐτανιδου (ΜΔΕ Παιδαγωγικής), και Ελένη Χοντολίδου (Αναπλ. καθηγήτρια ΑΠΘ).

Οι εισηγητές παρουσίασαν στοιχεία πρόσφατων ερευνών σχετικά με τις στερεοτυπικές αντιλήψεις και προκαταλήψεις, παρουσιάστηκε πλούσιο υλικό από αυτόπτες, μη Εβραίους, μάρτυρες σχετικά με το Ολοκαύτωμα, καθώς και πηγές για τη διδασκαλία του ζητήματος στην τάξη.

Στη σύνοψη των διήμερων εργασιών κοινό ήταν το συμπέρασμα ότι το Ολοκαύτωμα θα πρέπει να διδαχθεί με περαιτέρω εμπλουτισμό των σχετικών ενοτήτων του μαθήματος της Ιστορίας ώστε τραγικό αυτό γεγονός να μην ξεχαστεί ποτέ για να μην επαναληφθεί ποτέ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69