tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σύνδεση μέσω skype του Δημοτικού Σχολείου Ν. Νικομήδειας με το CERN

 

Από το Ενοποιημένο Δημοτικό Σχολείο Λυκογιάννης – Νικομήδειας ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Μια πρωτόγνωρη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας, την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, όταν μετά από συνενόηση για προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη μέσω Skype,  συνδεθήκαμε και ακούσαμε ενημερωτική εισήγηση για το ερευνητικό έργο που πραγματοποιείται στο ευρωπαϊκό κέντρο του CERN, στα σύνορα Γαλλίας-Ελβετίας, με δύο καταξιωμένες Ελληνίδες επιστήμονες φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων, την κ. Φωκά Παναγιώτα από τη Βέροια και την κ. Χατζηφωτιάδου Δέσποινα από τη Θεσσαλονίκη, που εργάζονται χρόνια εκεί και παίρνουν μέρος, στα πειράματα που διενεργούνται, αναζητώντας λύσεις στο πως έγινε το σύμπαν και ο κόσμος όλος.

Οι μαθητές μας ενθουσιασμένοι από αυτά που άκουγαν και έβλεπαν στα σχετικά video της παρουσίασης, έθεσαν ερωτήματα που είχαν την ευκαιρία να τα διαμορφώσουν από πριν, έχοντας παρακολουθήσει απο την προηγουμένη ημέρα τρία τρίλεπτα, σχετικά με το CERN video. Η παρουσίαση ήταν επικοδομητική και ουσιαστική, αφού μικροί και μεγάλοι, γνωρίσαμε τι ακριβώς λαμβάνει χώρα σε εκείνη τη γωνιά της Ευρώπης. Η γεωγραφική θέση του κέντρου δεν είναι επιλέχτηκε τυχαία, θέλοντας να τονίσει τη σημασία της συνεργασίας των λαών που συμμετέχουν επιστημονικά και ερευνητικά στο CERN. Τα αποτελέσματα των πειραμάτων είναι πολλές φορές εντυπωσιακά και αποκαλύπτουν δυνάμεις που δεν μπορούμε να φανταστούμε όλοι εμείς που είμαστε κάπως μακριά από την επιστήμη αυτής της εξειδικευμένης φυσικής. Οι εφαρμογές των ανακαλύψεων είναι πολλές και σημαντικές για τον άνθρωπο, όπως στην ιατρική με τη θεραπεία των ιόντων κατά του καρκίνου, η ενέγεια που δημιουργείται από τη σύγκρουση των σωματιδίων του πυρήνα των ατόμων, η δημιουργία του διαδικτύου κ.ά.

Ευχαριστούμε θερμά τις δύο επιστήμονες του CERN για το παράθυρο της γνώσης που μας άνοιξαν μέσω της τεχνολογίας και αισιοδοξούμε πως θα τα ξαναπούμε σύντομα στο μέλλον. Τις ευχόμαστε πολλές και μεγάλες ανακαλύψεις στον ατομικό μικρόκοσμο, που ο Δημόκριτος προείπε, αρκεί πάντα να είναι προς δόξαν Θεού και ανθρώπου. Ελπίζουμε πως και αυτές από την άλλη άκρη της γραμμής σύνδεσής μας, απόλαυσαν τη μουσικοχορευτική παρουσίαση που ετοιμάσαμε, με όλες τις απρόσμενες και ευχάριστες εκπλήξεις…”

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69