BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

“Σαχ Ματ” στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, επισκέφτηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας ο Ηλίας Μάστορας για να παρουσιάσει το εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘΑ εκπαιδευτικό συμπεριληπτικό πρόγραμμα «Λευκές Σημαίες: Μία μπάλα για όλους –Σαχ Ματ».

Το πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των μαθητών/τριών του Στ2 και των εκπαιδευτικών Κατερίνας Θεοδωράκη και Ανδριάνας Κατσάνου, περιλάμβανε ενδιαφέρουσες συμπεριληπτικές ομαδικές ασκήσεις γύρω από το σκάκι με στόχο τη συμπερίληψη, την προσωπική ανάπτυξη και την ενσυναίσθηση. Ο κ. Μάστορας παρουσίασε στους μαθητές του σχολείου πλούσιο συμπεριληπτικό σκακιστικό υλικό: την ειδική σκακιέρα για άτομα με οπτική αναπηρία, το σκακιστικό παραμύθι «Βέρα, η μαγική σκακιέρα» σε έκδοση βλεπόντων καθώς και σε γραφή Braille με ανάγλυφα σχέδια καθώς και την ψηφιακή εφαρμογή «Σκάκι και εκπαίδευση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ο Ηλίας Μάστορας είναι ιδρυτής της ομάδας Youthorama με έδρα το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, προπονητής σκάκι και πρόεδρος του Τμήματος Ποδοσφαίρου Τυφλών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλημάτων Τυφλών (IBSA) και υπεύθυνος στην καμπάνια «Μια μπάλα για όλους».

Με αφορμή την επίσκεψή του στο Στ2, ο κ. Μάστορας μαζί με τη μαθήτρια της τάξης Λουκία Κασαμάκη, αφηγήθηκαν στα παιδιά τις ενδιαφέρουσες εμπειρίες τους από την παρουσία τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69