BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Συνάντηση του ΣΕΠΕ Ημαθίας με τον Δήμαρχο Βέροιας για σχολική στέγη και κατάργηση σχολικών επιτροπών

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ Ημαθίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη για συζήτηση γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του Δήμου. Στην εν λόγω συνάντηση, εκ μέρους του ΣΕΠΕ, συμμετείχαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Χατζησάββας, η γραμματέας Άννα Κοκοζίδου, η αντιπρόεδρος Ελένη Γκόγκα, η ταμίας Ευθυμία Αρζόγλου και τα μέλη Ιωάννης Μελιόπουλος, Σταυρούλα Μιχαηλίδου και Παύλος Τουτουντζίδης. Παρούσα ήταν επίσης η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, Χρύσα Μάνια, κατόπιν αιτήματός της.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το ζήτημα των 26ων Ακριτιδείων, τα οποία φέτος θα φιλοξενηθούν στην Κύπρο. Ο ΣΕΠΕ αιτήθηκε από τον Δήμο Βέροιας οικονομική ενίσχυση ύψους 2.000 ευρώ για τη στήριξη των εξόδων μετακίνησης. Ο Δήμαρχος δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει στην κάλυψη μέρους του ποσού, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια, το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ έθεσε τα ακόλουθα ζητήματα:

Τοποθέτηση αίθουσας KIBO στο 2ο Δ.Σ. Βέροιας: Το Δ.Σ. εξέφρασε την ανησυχία ότι η προσωρινή αυτή λύση για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του 2ου Νηπιαγωγείου Βέροιας μπορεί να γίνει μόνιμη, τονίζοντας την ανάγκη κατασκευής νέου νηπιαγωγείου στο κέντρο της πόλης. Ο κ. Βοργιαζίδης συμφώνησε με την προσωρινότητα της λύσης, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στην κατασκευή τουαλετών για τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου.

Νηπιαγωγεία σε κοντέινερ: Το Δ.Σ. χαρακτήρισε ντροπιαστικό το γεγονός ότι τα νήπια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ και ζήτησε την άμεση έναρξη μελέτης για την κατασκευή νέου νηπιαγωγείου σε οικόπεδο κοντά στη γέφυρα Κούσιου. 

Σχολική στέγη και άλλα σχολικά κτήρια: Για τα προβλήματα σχολικής στέγης σε άλλες σχολικές μονάδες της περιοχής, όπως το Νηπιαγωγείο Πατρίδας και τα σχολεία Μακροχωρίου, η απάντηση του Δημάρχου ήταν πως δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: Το Δ.Σ. έθεσε ως προτεραιότητα την ανάγκη κατασκευής μιας νέας αίθουσας για τη στήριξη των εκπαιδευτικών και την επίλυση των στεγαστικών προβλημάτων. Ο κ. Βοργιαζίδης δήλωσε ότι ο χώρος δεν επαρκεί, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τοποθέτησης αίθουσας KIBO στην μπροστινή αυλή.

Υποχρηματοδότηση σχολείων: Το Δ.Σ. υπογράμμισε ότι η κατάργηση των σχολικών επιτροπών έχει επιφέρει οικονομική ασφυξία στις σχολικές μονάδες, πλήττοντας τόσο τη λειτουργία των σχολείων όσο και την τοπική οικονομία. Ο Δήμαρχος συμφώνησε ότι τα χρήματα είναι λίγα, αλλά διαβεβαίωσε πως στον Δήμο Βέροιας δεν θα υπάρξουν προβλήματα όπως αυτά άλλων περιοχών.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69