tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Ενωση Γονέων Δήμου Βέροιας: Κάλεσμα διαμαρτυρίας για τα προβλήματα της εκπαίδευσης

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με σημαντικά προβλήματα που ανησυχούν τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα. Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας καλεί τους γονείς σε δράση για να αντιμετωπίσουν τα νέα ζητήματα που προκύπτουν από τις πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, δύο από τα σοβαρότερα προβλήματα που έχουν προκύψει είναι οι συγχωνεύσεις τμημάτων σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, καθώς και η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών Α’ και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων. Αυτές οι αλλαγές έχουν προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία των σχολείων, κυρίως αναφορικά με την κάλυψη αναλώσιμων και γραφικής ύλης.

Η Ένωση Γονέων, σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας και τους εκπροσώπους των ΣΕΠΕ Ημαθίας (δάσκαλοι) και ΕΛΜΕ Ημαθίας (καθηγητές), έχει ήδη προχωρήσει σε συναντήσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν συλλογικά τα προβλήματα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η ισχύς εν τη ενώσει», δηλώνει την ανάγκη συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών.

Για να ευαισθητοποιήσουν την κοινότητα, θα διοργανωθεί κοινή συνέντευξη τύπου (Ένωση Γονέων, ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ) την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 στο καφέ Belunga στη Βέροια, στις 12:00 μ.μ. Επιπλέον, διοργανώνουν διαμαρτυρία στην πλατεία Δημαρχείου την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 13:00, όπου θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση ψηφίσματος κατά των συγχωνεύσεων.

Η Ένωση τονίζει ότι η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη και υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για δραστηριοποίηση και συμμετοχή όλων των γονέων και κηδεμόνων στις εκδηλώσεις αυτές.

Η κοινωνική κινητοποίηση αναμένεται να δημιουργήσει έναν ισχυρό αντίκτυπο και να θέσει σε προτεραιότητα τις ανάγκες και τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην περιοχή.

Η ανακοίνωση της Ένωσης

"Αγαπητοί γονείς,

η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλά και δύσκολα προβλήματα. Δύο από τα καινούργια προβλήματα που το Υπουργείο Παιδείας φρόντισε να προσθέσει στα ήδη υπάρχοντα και σοβαρα προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος και των σχολικών κτηρίων είναι οι συγχωνεύσεις των τμημάτων σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια και η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών Α/βαθμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης των Δήμων, που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων όσον αφορά την κάλυψη των αναλώσιμων και της γραφικής ύλης. Η Ένωση Γονέων ήρθε σε συνάντηση με τον Δήμο Βέροιας και με τους εκπροσώπους των ΣΕΠΕ Ημαθίας (δάσκαλοι) και ΕΛΜΕ Ημαθίας (καθηγητές) και αποφασίσαμε στην από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων «η ισχύς εν τη ενώσει». Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην κοινή συνέντευξη τύπου που θα δώσουμε, Ενωση Γονέων,  ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 στο καφέ Belunga στην Βέροια, στις 12:00 π.μ. και στην συνάντηση διαμαρτυρίας Γονέων, Καθηγητών και Δασκάλων που θα γίνει στην πλατεία Δημαρχείου την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 13:00 το μεσημέρι, θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση ψηφίσματος κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων στην Α/βαθμια και στην Β/βαθμια. Η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη. Είναι επιτακτική η ανάγκη της δραστηριοποίησής μας!!!!
 
Με εκτίμηση το Δ.Σ.της Ένωσης Γονέων Δήμου Βέροιας".

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69