tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Συνάντηση Ενεργών Πολιτών Αλεξάνδρειας: Στο επίκεντρο Τομέας ΕΚΑΒ και τοπική ανάπτυξη

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η 34η συνάντηση της "Ομάδας Δράσεων Ενεργών Πολιτών Δήμου Αλεξάνδρειας" στο καφέ "Σταθμός" στην Αλεξάνδρεια, όπου τα μέλη της ομάδας συμμετείχαν σε έναν γόνιμο διάλογο, αναδεικνύοντας τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Στην αρχή της συνάντησης, κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ανάγκη ίδρυσης Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια. Τα μέλη της ομάδας τόνισαν ότι μόνο με την ίδρυση αυτού του Τομέα θα εξασφαλιστεί η σταθερή και μόνιμη παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας, ενώ οποιαδήποτε άλλη λύση θεωρείται προσωρινή και μη σταθερή.

Επιπλέον, η ομάδα ενημέρωσε ότι έχει ήδη αποσταλεί ηλεκτρονικά το σχετικό ψήφισμα προς την συντονίστρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο υπογράφουν 900 οικογένειες. Αν και κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στον Δήμο Αλεξάνδρειας και στο Κέντρο Υγείας, δεν υπήρξε δυνατότητα παράδοσης του εγγράφου ιδιοχείρως, το αίτημα παραμένει ενεργό.

Επίσης, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας δεν συμπεριλαμβάνεται στις άγονες περιοχές, σε αντίθεση με τα Κέντρα Υγείας της Βέροιας και της Νάουσας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γιατροί να προτιμούν άλλες περιοχές, όπου αμείβονται με ειδικά επιδόματα, γεγονός που οδηγεί στην υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών στην Αλεξάνδρεια.

Η ομάδα διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της για την ίδρυση του Τομέα ΕΚΑΒ και ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους βουλευτές της περιοχής, αναμένοντας εξελίξεις. Παράλληλα, έχει αποσταλεί σχετική επιστολή και προς τον Υπουργό Υγείας.

Ένα ακόμη ζήτημα που απασχόλησε τη συνάντηση είναι η αξιοποίηση των γεωθερμικών πηγών στην περιοχή του Σχοινά, όπου το ζεστό νερό τρέχει ανεξέλεγκτα εδώ και δεκαετίες. Η ομάδα θεωρεί ότι η σωστή διαχείριση και εκμετάλλευση αυτών των πηγών θα συμβάλλει σημαντικά στην πλουτοπαραγωγική ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συνάντηση τέθηκε επίσης η πρόταση για τη δημιουργία Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου στην Αλεξάνδρεια, ένα αίτημα που αναδεικνύεται διαχρονικά από την τοπική κοινωνία. Τα μέλη της ομάδας ανέφεραν παραδείγματα άλλων πόλεων με τον ίδιο πληθυσμό που έχουν καταφέρει να αναπτύξουν ουσιαστικές πολιτιστικές δράσεις.

Τέλος, η απονομή του επάθλου στη νικήτρια του διαγωνισμού φωτογραφίας, που προσέφερε το κατάστημα εστίασης "Tsi Tsi Σουβlα Μπαr", αναβλήθηκε λόγω της απουσίας των διαγωνιζομένων. Η νικήτρια αναδείχθηκε με βάση τον αριθμό των "likes" που έλαβε η φωτογραφία της στο Facebook, με θέμα "Θάλασσα, Βουνό, Πεδιάδα".

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69