tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Κραυγή αγωνίας στην Αλεξάνδρεια: Η ζωτική ανάγκη για ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας και οι κάτοικοί του βρίσκονται στο επίκεντρο μιας κρίσιμης προσπάθειας για την ίδρυση ενός Τομέα ΕΚΑΒ, ένα ζήτημα που έχει αποκτήσει έντονες κοινωνικές, πολιτικές και υγειονομικές προεκτάσεις. Οι πολίτες εκφράζουν καθημερινά την αγωνία τους και την απαίτηση να ικανοποιηθεί το αίτημά τους, ένα αίτημα που έχει πλέον φτάσει τόσο στα γραφεία των βουλευτών του Νομού Ημαθίας όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα, αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Η ανάγκη για τη δημιουργία ενός Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια γίνεται επιτακτική λόγω της αύξησης των απαιτήσεων για επείγουσα ιατρική φροντίδα στον Δήμο. Η πόλη εξυπηρετείται από ένα Κέντρο Υγείας, το οποίο καλύπτει περίπου 45.000 κατοίκους. Ωστόσο, η έλλειψη ασθενοφόρου έχει προκαλέσει σοβαρές καθυστερήσεις στην παροχή άμεσης βοήθειας, γεγονός που έχει οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες. Μία συγκλονιστική μαρτυρία ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Μαΐου 2024: «Εγώ έχασα το δικό μου άνθρωπο. Σαν γεγονός όλοι το ξέρετε, αλλά σαν πόνος εύχομαι κανένας να μην το ζήσει. Αν δεν φροντίσουμε να ‘ρθει ασθενοφόρο, λυπάμαι, αλλά θα θρηνήσουμε πολλά θύματα ακόμα».

Το αίτημα για την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ έχει ήδη περάσει από τα αρμόδια βουλευτικά γραφεία, όπως και από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, με τους πολίτες να συγκεντρώνουν υπογραφές και να εκφράζουν τη θέση τους με μαζικές κινητοποιήσεις. Η ευκαιρία για τη σύσταση του Τομέα φαίνεται ιδιαίτερα ευνοϊκή, καθώς οι προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων Δ.Ε. από την προκήρυξη της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι τοπικές αρχές και θεσμικοί φορείς τονίζουν τη σημασία της άμεσης ικανοποίησης του αιτήματος αυτού, καθώς το σύνολο των υποδομών υγείας στην περιοχή παραμένει ανεπαρκές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας φέρεται να έχει στις προθέσεις του την ικανοποίηση του αιτήματος. Σε πρόσφατη σύσκεψη στην έδρα του ΕΚΑΒ Ημαθίας, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας του Τομέα στην Αλεξάνδρεια, και η κοινή πεποίθηση όλων των θεσμικών φορέων είναι η επίσπευση της διαδικασίας. Οι τοπικές αρχές προτείνουν μια κοινή επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για να ενισχύσουν την πίεση και να καταστήσουν την παρουσία τους αισθητή σε κεντρικό επίπεδο.

Οι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας αισθάνονται φόβο, θλίψη και αγωνία, καθώς η υγειονομική τους κάλυψη παραμένει ανεπαρκής. Η αίσθηση εγκατάλειψης και η αβεβαιότητα για το μέλλον τους συνοδεύουν καθημερινά, με τον φόβο του επερχόμενου κινδύνου να κυριαρχεί. Ζώντας με την ενσυναίσθηση της τραγικής απώλειας που έχει ήδη βιωθεί στην κοινότητά τους, οι πολίτες απαιτούν τη λήψη άμεσων μέτρων, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω θύματα.

Η κραυγή αγωνίας που ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήταν απλώς μια έκφραση θλίψης, αλλά μια προφητική προειδοποίηση για τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να ακολουθήσουν, εάν η πολιτεία δεν λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα. Η ίδρυση ενός Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια είναι, πλέον, ζήτημα ζωής και θανάτου για την τοπική κοινωνία.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69