tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

«Ενεργοί Πολίτες Βέροιας»: Νέες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση παλαιάς Μητρόπολης και περιβαλλοντική στήριξη

Στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Ενεργοί Πολίτες Βέροιας», συζήτησε το θέμα της αποκατάστασης του Μνημείου της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας. Ο Σύλλογος χαιρέτισε και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βέροιας, Παντελεήμονα, για την παρέμβασή του προς τον Πρωθυπουργό, με στόχο την πλήρη αποκατάσταση του μνημείου και την απομάκρυνση των προσκτισμάτων που το προσβάλλουν.

Παράλληλα, η διαμαρτυρία του Συλλόγου απευθύνεται προς την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία αρνήθηκε να εξετάσει το υπόμνημα της Αντιπροσωπείας του Συλλόγου και πρότεινε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο Σύλλογος εκφράζει την ικανοποίησή του για την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της δικαιοσύνης, που έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα.

Ο Σύλλογος σχεδιάζει επίσης έναν νέο κύκλο επικοινωνιών με τις Αρχές, καθώς και την πραγματοποίηση μιας επιστημονικής ημερίδας για το μνημείο, με συμμετοχή ειδικών ομιλητών.

Συμπαράσταση στο Σύλλογο «Φίλοι Τριποτάμου»: Η Κ.Ε.Πο.Β. υποστηρίζει το αίτημα του Συλλόγου «Φίλοι Τριποτάμου Βέροιας» για αναστολή των εργασιών δημιουργίας νέων υδροηλεκτρικών φραγμάτων στην κοίτη του Τριποτάμου. Ο Σύλλογος ζητάει την αναστολή της έκδοσης γνωμοδότησης μέχρι την ολοκλήρωση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη του οικοσυστήματος και να αποφευχθούν αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και την αισθητική του ποταμού. Η θέση του Συλλόγου είναι ότι πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση πρέπει να προηγηθεί εκπόνηση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που θα διασφαλίσει την ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και προστασίας του φυσικού κάλλους της περιοχής.

Εξέλιξη Αρχαιολογικών Εκκρεμοτήτων στη Βέροια: Ο Σύλλογος ζητά την άμεση αποκατάσταση των αρχαιολογικών εκκρεμοτήτων στη Βέροια, που κρατούν σε στασιμότητα την αποκατάσταση του κατεδαφισθέντος Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος και του πάρκου κοντά στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων.

Ενεργοποίηση Τομέων και Επιτροπών Κ.Ε.Πο.Β.: Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας προχωρά στην ενεργοποίηση τομέων και επιτροπών για τη διαχείριση ζητημάτων της πόλης, δημιουργώντας εσωτερικό κανονισμό και αρμόδιες επιτροπές με συμμετοχή μελών του Συλλόγου.

Μετάφραση Κωδίκων της Μουφτείας Βέροιας: Ο Σύλλογος υποστηρίζει το έργο του κ. Παύλου Πυρινού και ζητά την άμεση μετάφραση των Κωδίκων της Μουφτείας Βέροιας, που περιλαμβάνουν σημαντική καταγραφή της ιστορίας της πόλης.

Πνευματική Εκδήλωση για τον Θεόδωρο Πολυχρονιάδη: Η Κ.Ε.Πο.Β. προγραμματίζει πνευματική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους και επί χρόνια πρωτοστάτη της, αείμνηστο Θεόδωρο Πολυχρονιάδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύντομα, με ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69