tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν στόχο να τιμήσουν και να υπενθυμίσουν τα τραγικά γεγονότα των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες στη Μικρά Ασία, τα οποία οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους στην προσφυγιά.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν οι Αρχές της πόλης, εκπρόσωποι του λαού, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Προσφυγικά Σωματεία και Οργανώσεις, ενώ η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας θα αναλάβει τον συντονισμό των θρησκευτικών τελετών. Τα μέτρα ασφαλείας και τήρησης της τάξης θα επιβλέπονται από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας.

Οι τελετές θα ξεκινήσουν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου (επί της οδού Μητροπόλεως), ενώ η κατάθεση στεφάνων θα ακολουθήσει σε προκαθορισμένο χώρο. Τελετάρχες της εκδήλωσης έχουν οριστεί η κ. Ιωάννα Γκουτζιλίκα και ο κ. Κωνσταντίνος Τράμπας, υπάλληλοι της Π.Ε. Ημαθίας.

Οι εκπρόσωποι φορέων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα 23313 50102, 23313 50103 και 23313 50104, κατά τις ώρες 08:00-13:00.

Το πρόγραμμα

Κυριακή 15.09.2024 α. Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου της 15ης Σεπτεμβρίου 2024. β. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 15ης Σεπτεμβρίου 2024 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Κυριακή 15.09.2024

Ώρα 07.30' Ώρα 08.00' Ώρα 09:50

: Θα σημάνουν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών. : Επίσημη έπαρση της Σημαίας.
: Παράταξη των αντιπροσωπειών Προσφυγικών Σωματείων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Προσκόπων και οδηγών στο χώρο προ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Δήμου Βέροιας, επί της οδού Μητροπόλεως.

Πέρας προσέλευσης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Δήμου Βέροιας, των Αρχών και του Λαού.

Ώρα 10:00'

: Πέρας προσέλευσης των επισήμων.

Ώρα 10:30 ' : Τέλεση Μνημόσυνου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βέροιας Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων - Ομιλία μέσα στον Ιερό Ναό από τον Ιωάννη Ζούκα Αντιστρατηγό ε.α. - Επίτιμο Διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού.

Ώρα 11.15' :Στο Μνημείο Μικρασιατών προσφύγων στην Πλατεία Τσερμενίου, Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους:
1. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
2. Βουλή των Ελλήνων
3. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας
4. Στρατηγό - Διοικητή 1ης Μεραρχίας Πεζικού
5. Δήμαρχο Βέροιας
6. Διευθυντή Αστυνομίας Ημαθίας
7. Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας
8. Διευθύντρια Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης (Ελλην. Αστυνομίας) Β. Ελλάδας
9. Εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων
10. Εκπροσώπους Μικρασιατικών Οργανώσεων, Προσφυγικών Σωματείων & Πολιτιστικών Συλλόγων
11. Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την ανωτέρω επέτειο.

- Ενός λεπτού σιγή
- Εθνικός Ύμνος
- Πέρας τελετής

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69