tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

«Ομάδας Δράσεων Ενεργών Πολιτών Δήμου Αλεξάνδρειας»: Φλέγον θέμα η ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια

Την Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024, πραγματοποιήθηκε η 33η συνάντηση της «Ομάδας Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» στο ξενοδοχείο "Μάνθος", με κοινό στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων της καθημερινότητας στον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Η συνάντηση ξεκίνησε με ενημέρωση για τον τρέχοντα διαγωνισμό φωτογραφίας της ομάδας, ο οποίος, παρά την έλλειψη χορηγού για την απονομή βραβείων, έχει διπλασιάσει τις συμμετοχές του. Ο επόμενος διαγωνισμός θα έχει ως θέμα τους "δρόμους", γεγονός που πυροδότησε μια συζήτηση για την κακή κατάσταση των υποδομών, ειδικά στον δρόμο που συνδέει την Αλεξάνδρεια με τη σιδηροδρομική γραμμή προς Κατερίνη.

Κεντρικό Θέμα: Η Ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ

Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια, ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία. Οι εξελίξεις σχετικά με το ψήφισμα των πολιτών, που αναμένεται να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024, προκάλεσαν έντονες συζητήσεις. Τα μέλη της ομάδας εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αδυναμία των βουλευτών του Ν. Ημαθίας να προωθήσουν τη λύση του προβλήματος, ενώ αναμένουν απάντηση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στον οποίο εστάλη σχετική επιστολή.

Παρά τις δυσκολίες, η ομάδα παραμένει αφοσιωμένη στον αγώνα για την ίδρυση του Τομέα ΕΚΑΒ, θεωρώντας ότι η επιτυχία θα είναι ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των συνθηκών υγείας στην περιοχή. «Η μοναδική μάχη που χάνεται είναι αυτή που δεν δίνεται», ήταν το κεντρικό μήνυμα της συνάντησης.

Προτάσεις για το Μέλλον

Επιπλέον, συζητήθηκε η πρόταση για την ίδρυση Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου στην Αλεξάνδρεια. Το θέμα αυτό, αν και χρονοβόρο, συγκεντρώνει αυξανόμενο ενδιαφέρον, με τις συζητήσεις και επαφές να συνεχίζονται στους αντίστοιχους φορείς της πόλης.

Τέλος, προτάθηκε η διοργάνωση εβδομαδιαίων φεστιβάλ με θεματική προσανατολισμένη σε διάφορους τομείς, όπως θεατρικές παραστάσεις, μουσική και ζωγραφική. Η ιδέα αυτή αναμένεται να εξεταστεί από τους αρμόδιους φορείς, με την ελπίδα να υλοποιηθεί στο μέλλον.

Η «Ομάδα Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής και την προώθηση δράσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69