BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Όπου φύγει – φύγει οι Βεροιώτες το Σαββατοκύριακο

Ο παρατεταμένος καύσωνας που πλήττει την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την πόλη της Βέροιας. Με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου, οι Βεροιώτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα δυσφορίας, αναζητώντας απεγνωσμένα τρόπους για να δροσιστούν.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι κάτοικοι της Βέροιας αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πόλη για να βρουν λίγη δροσιά. Τα σημεία της πόλης που συνήθως σφύζουν από ζωή, όπως τα καταστήματα στην πεζοδρομημένη αγορά, ήταν άδεια και τα φώτα των μαγαζιών σβηστά.

Η ζήτηση για κλιματιστικά έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με αποτέλεσμα οι ψυκτικοί να μη προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Τα κλιματιστικά δουλεύουν στο φουλ, προσφέροντας την αναγκαία ανακούφιση από την υπερβολική ζέστη.

Πέρα από την τεχνητή δροσιά που προσφέρουν τα κλιματιστικά, πολλοί κάτοικοι αναζήτησαν φυσική δροσιά. Το Σαββατοκύριακο, η πόλη άδειασε καθώς πολλοί Βεροιώτες κατευθύνθηκαν προς τα ορεινά του δήμου. Το Σέλι, με θερμοκρασία σταθερά 10 βαθμούς χαμηλότερη από αυτή της Βέροιας, ήταν η κορυφαία επιλογή. Εκεί συγκεντρώθηκαν τόσο ιδιοκτήτες εξοχικών όσο και πολλοί επισκέπτες που ήθελαν να απολαύσουν το δροσερό κλίμα.

Εκτός από το Σέλι, γεμάτα κόσμο ήταν και τα υπόλοιπα ορεινά χωριά. Στο Ξηρολίβαδο, το τοπικό πανηγύρι του Προφήτη Ηλία προσέλκυσε πλήθος κόσμου, ενώ η Κουμαριά και η Καστανιά είχαν επίσης μεγάλη προσέλευση. Κάπως έτσι ήταν η κατάσταση και στα ορεινά χωριά της ενότητας Μακεδονίδος που ήταν γεμάτα.

Πέρα από τα ορεινά, πολλοί Βεροιώτες αναζήτησαν τη δροσιά στη θάλασσα. Όσοι έχουν εξοχικά στα παραλιακά σημεία της Πιερίας, βρέθηκαν εκεί για να απολαύσουν το νερό και τη θαλάσσια αύρα. Επιπλέον, αρκετοί κάτοικοι της Βέροιας νοικιάζουν χώρους σε παραθαλάσσια κάμπινγκ, περνώντας εκεί τις μέρες του καύσωνα.

Ο παρατεταμένος καύσωνας έχει προκαλέσει μεγάλη δυσφορία στους Βεροιώτες, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν την πόλη είτε για τα ορεινά είτε για τη θάλασσα, αναζητώντας λίγη ανακούφιση από την υπερβολική ζέστη. Η κατάσταση αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69