BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Πρόωρη φυλλόπτωση στα πλατάνια του Αγίου Νικολάου

Το Άλσος του Αγίου Νικολάου αποτελεί ένα σημαντικό οικοσύστημα για την περιοχή, φιλοξενώντας διάφορα είδη χλωρίδας και πανίδας, με τα πλατάνια να ξεχωρίζουν ως χαρακτηριστικά δέντρα. Πρόσφατα, παρατηρήθηκε ένα φαινόμενο πρόωρης φυλλόπτωσης στα πλατάνια, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους και τους ειδικούς.

Οι εξαιρετικά δυσμενείς κλιματικές συνθήκες, ιδιαίτερα οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, έχουν προκαλέσει την αντίδραση των φυτών. Συγκεκριμένα:

Αντίδραση με Φυλλόροια: Τα πλατάνια χάνουν τα φύλλα τους ως μέτρο αντιμετώπισης της υπερβολικής διαπνοής. Η διαπνοή είναι η διαδικασία με την οποία τα φυτά απελευθερώνουν νερό μέσω των φύλλων τους. Σε υψηλές θερμοκρασίες, η διαπνοή αυξάνεται δραματικά, οδηγώντας σε αφυδάτωση των φυτών. Η φυλλόροια είναι ένας μηχανισμός προστασίας που μειώνει τη διαπνοή, προστατεύοντας τα δέντρα από την απώλεια νερού.

Εμφάνιση Βλαβερών Εντόμων: Οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν επίσης την εμφάνιση βλαβερών εντόμων που μπορούν να προκαλέσουν επιπλέον ζημιές στα δέντρα. Η χρήση χημικών για την αντιμετώπιση αυτών των εντόμων δεν είναι ιδανική, καθώς μπορεί να διαταράξει το ευαίσθητο οικοσύστημα του άλσους.

Το φαινόμενο της πρόωρης φυλλόπτωσης δεν είναι κάτι καινούριο για το Άλσος του Αγίου Νικολάου. Έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν και το οικοσύστημα έχει καταφέρει να επανέλθει πλήρως μετά την ομαλοποίηση των κλιματικών συνθηκών. Η φυσική ανθεκτικότητα των πλατάνων και η προσαρμοστικότητα του οικοσυστήματος έχουν επιτρέψει την αποκατάσταση του άλσους σε φυσιολογικά επίπεδα.

Πρόσθετα Ζητήματα

Εκτός από την πρόωρη φυλλόπτωση στα πλατάνια, παρατηρείται επίσης κιτρίνισμα σε τμήμα του χλοοτάπητα του άλσους. Το κιτρίνισμα αυτό οφείλεται στην καταστροφή της αντλίας άρδευσης, με την τεχνική υπηρεσία να αντιμετωπίζει πρόσκαιρες δυσκολίες στην επιδιόρθωση ή αντικατάστασή της. Αυτό το πρόβλημα επηρεάζει την άρδευση του χλοοτάπητα, οδηγώντας σε ανεπαρκή παροχή νερού και επακόλουθη ξηρασία.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69