tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

super course

Φυλάκιση με αναστολή σε παιδίατρο για τον θάνατο τετράχρονου αγοριού από τη Βέροια

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων σε έναν παιδίατρο που κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για την υπόθεση θανάτου ενός τετράχρονου αγοριού από τη Βέροια, τον Μάιο του 2017.

Το παιδί είχε μεταφερθεί από τους γονείς του στο νοσοκομείο Βέροιας με κοιλιακούς πόνους. Ο παιδίατρος που εξέτασε το αγόρι κατηγορείται πως δεν έκανε σωστή διάγνωση του περιστατικού αλλά και ότι δεν οργάνωσε τη διακομιδή του σε μεγαλύτερο νοσοκομείο, ενώ μάλιστα οι ίδιοι οι γονείς του ανέλαβαν να το μεταφέρουν στο Παπαγεωργίου, όπου τελικά το παιδάκι κατέληξε από συστροφή εντέρου.  

Στην απολογία του ο παιδίατρος ισχυρίστηκε πως έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να δει πού οφείλεται ο πόνος του παιδιού. «Σκέφτηκα ότι ήταν ένα οξύ κοιλιακό άλγος και προσπαθούσα να κάνω διερεύνηση», σημείωσε και πρόσθεσε πως δεν εντόπισε στοιχεία αφυδάτωσης αλλά και ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό.

«Κανένας γιατρός δεν δικαιούται να παραβλέψει τη συμπτωματολογία του ασθενούς» είπε η εισαγγελέας και ζήτησε την ενοχή του κάνοντας λόγο για «σκανδαλώδη υποτίμηση του περιστατικού».

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αναγνωρίζοντάς του τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.

Πηγή: www.voria.gr 

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69